Blant de rundt 1500 tilskuerne på cupoppgjøret mellom Frøya og Brann på Varden onsdag dukket selvsagt Davy Wathne opp.

73-åringen som startet som sportsjournalist på 1970-tallet, og i en årrekke var et av TV 2s mest kjente fjes, hadde syklet fra Tertnes for å få med seg førsterunde-festen. Underveis tok Wathne seg tid til å mimre med Sydvesten om sine personlige Frøya-minner.

Byens beste målscorer

– Frøya har jeg spilt mot! Jeg spilte på Eidsvåg på sjette nivå, og vi var ofte i avdeling med Frøya. Kampene mot dem var spesielle, for Frøya hadde Ove Nilsen, som kanskje var byens beste målscorer. En uregjerlig villmann og en notorisk målscorer. Brann var etter ham, men jeg tror ikke han var motivert for toppidrett.

Wathne er overrasket over at en liten klubb som Frøya har kommet opp i 3. divisjon, som er en nasjonal liga.

– Det må ha skjedd noe, uten at jeg har satt meg inn i det. Her må det være ledere med ambisjoner som vil og kan noe som ligger bak. Noen som kan forskjellen på en god og dårlig fotballspiller, velger de rette typene og vet hvordan du setter sammen et lag. Når du har Geirmund (Brendesæter) som trener, er det et signal om at du vil noe.

– Gjorde det vanskelig

Også Brann-trener Eirik Horneland roste hjemmelaget fra Melkeplassen etter 5-0-seieren.

– De jobbet godt, var godt organiserte og gjorde det vanskelig for oss. De spilte med gode holdninger og prøvde å verne om målet sitt hele veien, fastslår Horneland.

– Frøya hang i det til det var spilt en time, men til slutt ble det litt avstand. Jeg synes vi gjorde det på en profesjonell måte.

Kun en halv uke er gått siden Brann løftet kongepokalen på Ullevaal. Horneland medgir at de ikke helt visste hva som møtte dem i Frøya fra fjerde nivå.

– Det har vi ikke brukt tid på. Guttene våre vet hva de skal gjøre, og det er generelt sett lite vi forbereder oss på motstandere, sier Brann-treneren.