• FK Fyllingsdalens representanter ble så glade for gaven på 190 000 kroner til kioskvogn. (Alle foto: Kim Bøyum)

Se stor bildeserie fra Hjertebank-konserten

En million kroner ble delt ut til organisasjoner i Fyllingsdalen under Sparebanken Vests Hjertebank-konsert i Framohallen tirsdag kveld.

Gratisarrangementet lokket alt fra tenåringer til små barn og deres foreldre. Sparebanken Vest har turnert på Vestlandet i høst med sitt Hjertebank-initiativ, og tirsdag var det Framohallen som var arena for en svært påkostet konsert. Artistene MachoMayne, Maria Træbakken, Store P og Lars Vaular ga det de hadde fra scenen, og innimellom minikonsertene ble det delt ut til sammen én million kroner til lag og organisasjoner med tilknytning til Fyllingsdalen.

Bla i bildeserien over for å få et inntrykk av hvordan festkvelden med hele 1650 frammøtte ble. Her følger oversikten over foreningene som mottok pengegaver, med juryens begrunnelse:

1. FK Fyllingsdalen 190.000.-

2. Aktivt Pusterom AS 100.000.-

3. Fyllingen friidrett 100.000.-

4. Varden skole musikkorps 100.000.-

5. Magneten frivillighetssentral 90.000.-

6. Fyllingsdalen ungdomslag 90.000.-

7. Stormkast Bergen Frisbeeklubb 90.000.-

8. Sildre scenekunst 50.000.-

9. Stiftelsen Fyllingsdalen Nye Teater 50.000.-

10. Bønes skolekorps 50.000.-

11. FK Fyllingsdalen Tigers 50.000.-

12. Fyllingen håndball 40.000.-

 

1. FK Fyllingsdalen

FK Fyllingsdalen har nærmere 90 fotball-lag påmeldt til seriespill hvert år. Klubben har over 1100 medlemmer og titusenvis av barn og unge har i årenes løp vært knyttet til klubben som er en viktig aktør i forhold til å tilby barn og ungdom et sunt og sosialt godt miljø. Klubben har de siste årene slitt tungt økonomisk og er dessverre blitt rammet av økonomisk underslag i mange hundre tusen kroners klassen. Dette har holdt på velte klubben har vært tvunget til å kutte drastisk i ulike kostnader, bl.a. til administrasjon. Også klubbens eliteturnering, som har sørget for at bl.a. Tottenham, Fulham, Legia Warszawa, Malaga og andre norske toppklubber har kommet til «Dalen» og Bergen for å delta, har ikke blitt avviklet i år pga. klubbens økonomiske situasjon. Juryen mener at FKF`s søknad om en velutstyrt kioskvogn kan hjelpe økonomisk og sørge for at de som gjester turneringer, legger pengene igjen som kan gå til sunn klubbdrift. Hjelp til selvhjelp er dessuten en fornuftig og god investering. FK Fyllingsdalen er tildelt den største summen på 190.000 kroner.

2. Aktivt pusterom

Juryen falt for engasjementet og tiltaket rettet inn mot en gruppe mennesker som man lett kan overse. Dessuten liker juryen også at tiltaket griper tak i og engasjerer unge mennesker som står utenfor arbeidslivet. Tilbakemeldingene på innsatsen som er lagt ned så langt, er strålende. Aktivt Pusterom AS har samarbeidet med Betanien rehabilitering og sykehjem og skapt fysisk aktivitet, sosialt samvære og ikke minst velvære for pasientene som bor på sykehjemmet. Målet er å utvide tilbudet til å omfatte enda flere sykehjem på sikt. Juryen har tildelt 100.000 kroner til Aktivt Pusterom AS.

3. Fyllingen friidrett

Fyllingen friidrett ønsker at det skal kunne gjennomføres samtrening mellom fotball og friidrett på Fyllingsdalen stadion. Dette er ikke så lett i dag. For å ivareta sikkerheten ønsker Fyllingen friidrett støtte til innkjøp av transportabelt vant («gjerde») som kan settes opp på deler av banen ved behov, som gjør at det ikke triller fotballer inn i friidrettsbanen. Idrettslaget ønsker også støtte til elektronisk tidtakeranlegg og vindmåler for å kunne arrangere fullverdige friidrettsstevner barn og unge. De to ildsjelene bak prosjektet har vist at man også på friidrettsbanen kan skape glede og samhold – og ikke minst gode resultater. Juryen mener idrettslaget fortjener og trenger støtte for å kunne drive sitt gode arbeid videre. Fyllingen Friidrett er tildelt 100.000 kroner.

4. Varden skole musikkorps

Mangfold er prisverdig og korps er en hobby for livet, den gir mestring. Og musikk har ingen reservebenk. Men Varden skoles musikkorps er i dag det eneste skolekorpset som er igjen i Fyllingsdalen. Korpset kjemper for å drive videre og ønsker å rekruttere medlemmer fra alle barneskolene i Fyllingsdalen. Korpset trenger nye instrumenter og noter for å få nye aspiranter. I søknaden om støtte forteller man om drømmen, som er å ta hele gjengen på 50 aspiranter, juniorer og musikanter med på korpstur til Voss i slutten av november for å øve og ha det sosialt sammen. Vi håper og ønsker at drømmen skal bli en realitet. Varden Skole musikkorps er tildelt 100.000 kroner.

5. Magneten

En nabolagskafe som nettopp er startet opp i Fyllingsdalen har som intensjon å skape et godt sosialt tilbud hvor folk kan komme og spise for en billig penge. Men initiativtakerne mangler kjøkken og trenger vanntilførsel inn i kafeen. Ikke alle spiller musikk, går i teater eller driver med idrett. For noen er det greit å bare ha et sted å treffes. Det argumentet liker juryen. Magneten er tildelt 90.000 kroner.

6. Fyllingsdalen ungdomslag

Det røde ungdomshuset i Fyllingsdalen er en kulturbærer i Fyllingsdalen. Hvem har ikke vært her en eller flere ganger i årenes løp..? Kjøkkenet ble pusset opp på 70-tallet og trenger en oppgradering. Mat er kultur – og juryen ønsker at flere skal få glede av ungdomshuset også i fremtiden, enten det er femtiårsdager, konfirmasjoner eller andre fester og arrangementer. Juryen har tildelt Fyllingsdalen ungdomslag 90.000 kroner.

7. Stormkast – Bergen Frisbeeklubb

I Lynghaugparken har det vært frisbeegolfbane og aktivitet fra 2002. Den første frisbeebanen i Hordaland er åpen og gratis for alle. Akkurat det er prisverdig når de fleste aktiviteter i dag koster penger. Her fanger man også de som ikke tiltrekkes av de mer tradisjonelle idrettene. Men banen trenger opprusting med nye skilt og kurvene som har fått skader blant annet som følge av hærverk, må skriftes ut. Vi heier på frisbee-entusiastene og synes de fortjener pengestøtte til et tilbud som alle i dag kan benytte, akkurat når de ønsker. Bergen Frisbeeklubb er tildelt 90.000 kroner.

8. Sildre scenekunst

Sildre scenekunst tilbyr teaterundervisning for barn på Bønes, rett etter skoletid. Denne lille teaterskolen har i fem år produsert forestillinger av høy kvalitet, dette tilbudet er også verdsatt i lokalmiljøet. Gruppen har søkt støtte til en jubileumsforestilling til jul og våren slik at de kan fortsette å invitere venner, familie, skole- og barnehagebarn på Bønes, inn i teaterrommet, der drømmer blir virkelighet. Gruppen skriver stykker, danser hip hop og bollywooddans, har levende musikk og mye teatermagi! Gled deg til mange spennende opplevelser. Sildre scenekunst er tildelt 50.000 kroner.

9. Stiftelsen Fyllingsdalen teater

Teater i Fyllingsdalen er en institusjon og har i dag over 200 elever i alderen 5-18 år. Teaterskolen eksisterer som et resultat av en kjempeinnsats fra instruktører og foreldre som jobber hardt for at elevene skal få et godt opplegg. Teatergjengen vil ruste opp de slitne lokalene til teaterskolen, med noen nye stoler, ny maling på veggene, høyttalere, matter, litt kul teatersminke og diverse oppbevaringsløsninger for kostymer og annet utstyr. Det mener vi fortjener pengestøtte. Stiftelsen Fyllingsdalen Teater er tildelt 50.000 kroner.

10. Bønes skolekorps

Bønes skolekorps har 50 aktive medlemmer. Korpset deltar aktivt i kulturlivet i bydelen og legger vekt på tilhørighet, musikkglede og mangfold. Det strømmer på med unge rekrutter, ivrige aspiranter og juniormusikanter. Å kunne ta på seg uniformen og spille konsert eller marsjere i 17. mai-toget er et høydepunkt for mange. Men dessverre har korpset svært få uniformer i små størrelser. Ønsket er å se enda flere stolte uniformskledde musikanter denne våren. Derfor er Bønes skolekorps tildelt 50.000 kroner.

11. FK Fyllingsdalen Tigers

Tigers er et tilrettelagt fotballag for spillere med ulike funksjonsnedsettelser. Juryens hjerter smelter for gjengen som sørger for at de 30 spillerne som noen har spilt sammen i over 20 år, får et flott og meningsfullt treningstilbud. I 2020 skal gjengen på treningsleir til Danmark. Alle spillerne som har lyst å delta skal få være med! Et stort hinder for deltakelse er økonomi, da de fleste spillerne er unge uføre. Derfor vil juryen bidra. Og vi sier god tur! FK Fyllingsdalen Tigers er tildelt 50.000 kroner.

12. Fyllingen håndball

Alle barn skal være trygg på trening. Med dette gode utgangspunktet har Fyllingen Håndball med sine om lag 550 barn og unge på trening, søkt om støtte til et tiltak som skal forebygge overgrep. Det er viktig med åpenhet og observering når alle barna er i og rundt håndballarenaen. Barna skal bli involvert i og opplyst om hvem de skal gi beskjed til hvis det er noe ubehagelig som har skjedd. En egen proff foreleser skal gjennomføre flere kurs for klubben. Fyllingen Håndball er tildelt 40.000 kroner.

Juryen besto av Benjamin Hogstad (leder for Fyllingsdalen og Laksevg kulturkontor), Mette L. Skulstad (redaktør i Sydvesten), Haakon Eliassen (TV 2-journalist og inntil sist uke styremedlem i FK Fyllingsdalen) og Per Fedje (leder i idrettsetaten i Bergen kommune).

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Hjertebank

Hjertebank er et familiearrangement som har vært arrangert hvert år siden 2013. Første gang var på Verftet i Bergen.

Turneen flytter på seg rundt på Vestlandet. I 2019 er Hjertebank i Sogndal, Eid, Sauda, Sandnes, Austevoll, Fyllingsdalen og Arna.

Vi deler ut 1 million kroner i samfunnsnyttige hvert sted – det vil i år si 7 millioner kroner fordelt på ca 70 vinnere. Det er en lokal jury hvert sted som bestemmer hvem som skal få penger.

I 2019 har det kommet inn 550 søknader om midler fra Hjertebank.

Mange kjente artister har stått på Hjertebank-scenen – for eksempel Aurora, Razika, Lars Vaular, Sivert Høye og Kjartan Lauritzen.

Kilde: Sparebanken Vest

Relaterte saker