• Holen Teknopraksis fra Holen skole vant Teknologiprisen i First Lego League 2019 i Bergen. (Foto: Veronika Stuksrud).

Regionens beste robotdesignere

Talenter fra Holen skole kåret til regionens beste robotdesignere i de regionale finalene i First Lego League 2019.

Lørdag 9. november var det duket for regionale finaler i verdens største kunnskapsturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. Over 400 norske lag fra 23 norske byer kjempet i sin region om utmerkelser innen innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering, samt en plass i den skandinaviske finalen. Med smarte byer som årets tema lot dommerne seg imponere  av Holen Teknopraksis fra Bergen som ble tildelt Teknologiprisen.

Skaper morgendagens byer 

Holen Teknopraksis består av 20 deltakere. De fikk skryt for sine gode prestasjoner.  

– Jeg er veldig imponert over laginnsatsen til Holen Teknopraksis fra Holen skole og de andre lagene fra finalen i Bergen. De unge talentenes læringsvilje og engasjement for å skape fremtidens byer viser at den yngre generasjonen har et stort ønske om å løse morgendagens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter. 

Finalens Champions-vinner ble Garnes RoboRock. Laget får dermed æren av å representere Bergen i den skandinaviske finalen som blir avholdt i Roskilde lørdag 30. november.  

Andre lag som imponerte i Bergen, var I might be Wrong som ble tildelt Robotprisen. Sammenlagt markerte også lagene RoboMech seg med pallplasseringer i Robotprisen og Teknologiprisen, mens Vossanerdane og DaVinci 2 vant Prosjektprisen og Kjerneverdiprisen.

Fremtidens ingeniører 

First Lego League er i Skandinavia et samarbeid mellom organisasjonen First Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter som støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Formålet med First Lego League er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag. 

– First Lego League gir barn og unge utfordringer fra den virkelige verden - utfordringer som ikke har fasit! Med smarte byer som årets tema, går lagarbeid og fantasi hånd i hånd. De unge talentene må samarbeide godt om å skape innovative og bærekraftige løsninger for fremtidens byer og bygder. Jeg er sikker på at noen av fremtidens ingeniører og byplanleggere finnes blant årets deltakere. De kommer garantert til å bygge en bedre fremtid sammen, sier Silje Kumeus fra First Scandinavia. 

Lokale støttespillere for finalen i Bergen var Equinor, Vilvite, Fana Sparebank, Handelshøyskolen BI campus Bergen og Tekna. 

De 23  norske stedene som arrangerte regionale finaler lørdag 9. november var: Agder, Bergen, Drammen, Finnsnes, Gjøvik, Hammerfest, Harstad, Haugalandet, Helgeland, Kirkenes, Larvik, Lofoten, Nordre Follo, Oslo, Romsdal, Salten, Sandefjord, Sarpsborg, Sogn og Fjordane, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Ålesund.  

First Lego League

Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år  

·         First Lego League ble første gang arrangert i 2000   

·         Samarbeid mellom organisasjonen First Scandinavia og talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innenfor idrett, kultur og realfag 

·         Vilvite er arrangør av First Lego League i Bergen   

·         Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere   

·         Årets tema heter City Shaper og handler om å utforske utfordringer i byer og bygder som transport, tilgjengelighet og til og med naturkatastrofer 

·         Den skandinaviske finalen arrangeres i Roskilde den 30. november 

Andre saker