• Geir Alsaker og Camilla North er familievenner. 8. desember slår de seg sammen for å ha julekonsert i Fyllingsdalen for andre gang. (Foto: Martine Onstad)

Tar med lyden av jul til Fyllingsdalen

Camilla North har brukt stemmen sin helt siden hun var liten. Det kan Geir Alsaker huske, for han har kjent Camillas familie fra lenge før hun ble født. Nå skal de ta juletempen på Fyllingsdalen.

Man kan ikke gjøre noe annet enn å håpe på at værgudene er med oss i Bergen, og serverer snø og julestemning. Det som derimot er like sikkert som at desember kommer, er at Camilla North og Geir Alsaker skal gjøre alt i sin makt for å gi deg julestemning i Metodistkirken i Fyllingsdalen søndag 8. desember. 

− Jeg er veldig glad i julen, og har skrevet låten «Min julekalender», og det vil jeg gjerne dele. Geir og jeg utfyller hverandre også på en fin måte, hvor jeg kanskje er litt melankolsk og han er den muntre typen. Vi er ulike, men passer fint sammen både musikalsk og sjangermessig, sier Camilla North.

Hun har drevet med musikk så lenge hun kan huske, og har vært mye i utlandet for å samarbeide med musikere og produsenter. Camilla har en omfattende utdannelse innenfor musikk og er den første nordmannen som har fullført en mastergrad i låtskriving. Til vanlig jobber hun i kulturskolen i Fjell og i Bergen – i tillegg til å drive for seg selv med sangoppdrag og låtskriving. Nylig fikk hun kulturstipend av Bergen kommune, noe som hjelper henne veldig økonomisk.

Føler seg heldig

− Jeg har et par singler klar til neste år, og jobber med promomateriale til det. Jeg var nettopp i Sverige og Belgia og skrev et par låter. Det er mye som ligger og venter, så nå gleder jeg meg til neste år, sier Camilla.

Geir på sin side anser seg ikke som musiker, selv om han er svært glad i både å synge og høre på musikk. Han var også så heldig å være publikummer da Camilla som ung jente pyntet opp sine brødre og stelte i stand juleforestillinger hjemme i stuen. I år blir det en litt annerledes jul hjemme hos familien hennes. De har invitert en bekjent inn i varmen.

− Det er ikke alle som har det så lett i julen, så i år inviterer vi en mann vi vet er alene. Jeg tror ensomme mennesker er enda mer ensomme i julen, du kjenner nok ekstra på det savnet, sier hun.

− Det er lenge siden jeg på min side har mistet noen, men du tenker på det. Jeg føler meg veldig heldig som får være med i dette livet hver dag. Frem mot julen er det mye jobb naturlig nok, men i selve julen er det tid for refleksjon, uten tvil, sier Geir.

Refleksjon

Gjennom julekonserten håper de begge at folk skal kjenne på den samme refleksjonen. Hva julen handler om, og hva julen også burde handle mye om, som inkludering.

− Det er ikke helt vanlig å invitere fremmede inn i huset sitt i julen, men det er bedre det enn å la noen være alene, sier Camilla.

− Sterkt, sier Geir, og fortsetter:

− Hvis du etter julekonserten med oss, får med deg en sånn feelgood-følelse og har tenkt på det som du forbinder med julen, er det mer enn godt nok for meg,

De mener begge at julen ofte kan forsvinne litt i det kommersielle. Det er mye fokus på hva man ønsker seg, istedenfor hva man kan gi til andre. Det er absolutt ikke så rart, for det er kanskje noe vi bare er blitt vant til?

− Vi kan ikke gjøre noe med det kommersielle, men vi kan bremse opp litt, og invitere alle inn i denne kirken og gi dem en følelse av en god gammeldags jul, sier Geir.

Av

Martine Onstad

red@sydvesten.no

Andre saker