• Isak (nesten seks år) fra Haugatun barnehage og Andini har tryllet fram en due. (Foto: Kim Bøyum)

  • Nissen er alltid like populær på juletrefestene.

  • Hilmar Stavang (til v.) og Audun Tveito er juletrefest-veteraner. Her slår de av en prat med Andini.

  • Gang rundt juletreet hører med. (Foto: Karl Eidesund)

Suksessoppskriften det ikke er vits å endre

− Vi endrer bare årstallet på innbydelsen fra det ene året til det neste, medgir Minni Florvåg, general for juletrefesten til Lions Club Bergen Vest.

Litt julesanger i starten når barnehagebarna ennå besitter en smule tålmodighet. Så et besøk av selveste nissefar og utdeling av godteposer til alle små. Når ekstasen har lagt seg, og mandariner og sjokolade fortært: Introduser tryllekunstneren Andini og la ham ta juletrefesten rolig i havn.

Med denne oppskriften har Lions Club Bergen Vest begeistret barnehageungene i området i en årrekke. 2020 var intet unntak. På tiårets første mandag hadde 257 små fra syv barnehager samlet seg i Vadmyrahallen. Selvfølgelig ble det nok en gang en suksess. Hemmeligheten er å gjøre så små forandringer som mulig.

Kopierer

− Dette er blitt en tradisjon. Selve programmet er omtrent en kopi fra år til år. Vi endrer bare på årstallet på innbydelsen fra det ene året til det neste, smiler Minni Florvåg, festgeneral i Lions Bergen Vest.

Hun takker Vadmyrahallen, Vestkanten, Rieber-fondene og Kiwi Bjørndalsskogen for at de kan arrangere festen gratis. Florvåg har med seg en hel skare av frivillig fra Lions, som på forhånd har fått sine detaljerte oppgaver. Inkludert de barnehageansatte er rundt 350 til stede i hallen.

− Det må da være greit å bare kjøre samme program igjen og igjen?

− Ja, kjempe. Og ungene synes det er kjempegøy. De synger av full hals på julesangene, det er kjekt å se, sier Florvåg.

Fornøyd nissefar

Atle Madsen er også fornøyd. Han er ferdig med sin dugnadsinnsats, og har fått av seg både løsskjegg og nisselue.

− Det handler om å få dem engasjerte. Det klarte jeg i år igjen, blunker veteranen.

Han ser en tendens til at færre bedrifter arrangerer juletrefester nå enn tidligere, og påpeker at Lions Bergen Vest sørger for å holde ved like en fin tradisjon. Borte ved juletreet er tryllekunstner Andini i ferd med å gjennomføre nok et ubegripelig nummer. Isak (nesten seks år) fra Haugatun barnehage har fått låne tryllestaven, og plutselig har han tryllet fram en due.

Et fascinert publikum jubler ellevilt. De som ikke er begynt på skolen, kommer garantert igjen til neste år. Mye tyder på at opplegget blir en reprise. Det finnes ingen grunn i verden til å endre på noe som fungerer så godt.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Relaterte saker