• Nydelige kostymer, koreografi og dans.

  • Katrine Sekkingstad (15), Helene Farstad (16), Rikke Slatta (14) og Tuva Geisner (15) har alle gått på dans i mange år, i søndagens forestilling var de cheerleadere. 

  • Guttaboys presenterte et forrykende show med dansestilen hip hop. 

  • De spansk-inspirerte ballerinaene var heftige. 

  • Bak sceneteppet står spente deltakere klare for å danse inn i rampelyset. 

  • Flinke dansere og flotte kostymer var ingredienser som sørget for at det ikke var ett eneste  kjedelig øyeblikk i Grieghallen.

  • Danseshowet inneholdt scener som var så vakre at de kunne ta pusten fra publikum.

  • Hvert år får danserne på Step In Dansestudio muligheten til å vise foreldre og foresatte hva de har lært gjennom året. Denne gangen på en av scenene til byens storstue, Grieghallen. 

  • I flere av fremførelsene fikk barna muligheten til å leke på scenen, noe de så ut til å sette pris på. 

  • Også de yngste guttene stortrivdes på scenen og danset med både innlevelse og presisjon.  

Leverte et fantastisk danseshow i byens storstue

Søndag tok danserne på Step In Dansestudio frem danseskoene og fremførte et fantastisk show, fullt av følelser mange kjenner på i ungdomstiden.

Flere hundre dansere stod denne søndagen på scenen i Grieghallen foran foreldre og foresatte. Før showstart står de og tripper bak scenen. Dette har de gjort i årevis, så de er vant til å prestere, men nervene er der likevel. 

Fire av danserne skal i denne omgang stille som cheerledere. Det er Tuva, Helene og Rikke. Til vanlig danser noen av dem både jazz, ballett, moderne og hiphop. Rikke Slatta (14) trener hver eneste dag, utenom fredager, opp til flere timer daglig. 

– Jeg begynte på dette dansestudioet da jeg var fem år, og jeg liker å danse, så jeg bare fortsatte med det. Jeg liker at kroppen bare kan følge musikken. 

Mamma elsker det

Jazzformen er favoritten til de fire jentene, mye på grunn av energien og musikken. Dansestilen kan sammenlignes med ballett, men har et raskere tempo. Flere av danserne har vært innom ulike dansestiler, men har etter hvert gått mot en av dem. 

Mamma elsker at jeg er på dans. Det er nok fordi jeg elsker det så mye, og hun ser hvor glad jeg blir av å trene. Så hun liker å være med på det som skjer, forteller Rikke. 

De bruker tre måneder på å øve opp mot dette showet. Nå er det to år siden de har stått på akkurat denne scenen, ellers står de på Langhaugen skole sin scene. Ingen av dem har store drømmer om å stå på en større scene, fordi de vet hvor mye arbeid det krever. 

Jeg vurderer å gå på danselinjen på videregående, sier Rikke Slatta, 

Det gjør jeg også, men første året er det også drama og musikk, og jeg er ikke særlig glad i å spille teater og spille instrumenter, så vi få se, forteller Tuva. 

Fokus på mobbing

I en av dansescenene i Grieghallen er det mobbing som er tema, og publikum får en følelse av hvor mye man blir holdt utenfor hvis man skiller seg ut i mengden. Det er én danser som har på seg en oransje skjorte, mens alle de andre går helt likt kledd, med rød skjorte og svart bukse. Representerer det virkeligheten?

– Jeg føler at dansen er det stedet hvor du kan føle deg fri, og at ingen ser rart på deg for det du gjør. Det er som vårt fristed, sier Tuva. 

– Det er mye press på gode karakterer, trening og det sosiale. Så det er stress, men det er også veldig hyggelig, for du får oppleve mye også, legger Helene Farstad (16) til. 

Grieghallen er nærmest fylt til randen av mennesker denne søndagen. Familiemedlemmer har strømmet til for å se de unge fremføre den årlige dansen. Dansene er like kontrastfylte som kostymene. Noen lyser opp i jungelfarger med Harry Potter som bakgrunnsmusikk, mens andre kjører på med hitmusikk og harde bevegelser. Det er innholdsrikt og mangfoldig. Dette bringer frem tårene hos daglig leder når showet er over. 

– Ja, jeg blir revet med. Jeg blir så rørt over alt, at barna får til det her, og at de ansatte er så flinke. Vi har jobbet masse med å få det til, og da er det så gøy at det går, sier Iselin Gulbrandsøy. 

– Vi må ha lidenskap

Med nærmere 1000 elever er Step In Dansestudio Bergens største, og tilbyr dansekurs fra de aller minste til de eldste. Det finnes ingen øvre aldersgrense. Her får alle være med. Det vises i fremførelsene, hvor de aller eldste byr på like mye som de yngste i alle slags danseformer. 

– For å få dette til må du ha lidenskap for dansen. Det har vi alle som driver med dette. Hvis du først har fått dansen i deg, så klarer du heller ikke helt å legge det fra deg, på et vis. 

– Hvordan er det å se alt dette arbeidet gjennom danserne?

– Det er kjempegøy. Det er nettopp derfor vi holder på med dette. Barna har så stor glede av det vi gjør. Du ser jo rundt her nå, alle disse nydelige små, som har gledet seg kjempelenge, fått på seg kostymer og får stå på den største scenen i byen, forteller Gulbrandsøy. 

Målet er enkelt og greit glede. Det er danseglede. Og det har både de yngste som de eldste klart å spre fra Bergens største scene. 

Av

Martine Onstad

red@sydvesten.no

Relaterte saker