• Marius Pedersen (27) gleder seg til å spille om 100.000 kroner på NRK 1 førstkommende lørdag. (Foto: Kim Bøyum)

  • I det første programmet for sesongen handlet det blant annet om å skifte dekk raskest mulig på en gammel bil. (Foto: NRK)

  • Pedersen har lagt merke til at mange av deltakerne er for optimistiske på vegne av dem som skal gjennomføre oppgavene i programmet. Oppgavene er ofte vanskeligere, og direktesendt fjernsyn medfører ekstra press, påpeker 27-åringen. Selv har han tenkt å være kynisk i sine gjetninger. (Foto: NRK)

  • Første deltaker i årets sesong, Elisabeth Utheim Klaveness, måtte dra hjem uten pengepremie. (Foto: NRK)

Marius (27) skal på pengejakt på NRK

Marius Enger Pedersen er lørdagens deltaker i NRK-programmet «Alle mot 1».

Lørdag hadde tredje sesong av «Alle mot 1» premiere. I program nummer to er Marius Enger Pedersen fra Bjørndalsskogen den utvalgte deltakeren som på direkten skal spille om en gevinst på maksimalt 100.000 kroner.

I studioet på Fornebu skal Pedersen gjette på utfallet av ulike eksperimenter. Programmet sendes i beste sendetid på NRK 1 (klokken 19.50), og ledes av Selda Ekiz og Ole Rolfsrud. I fjor var gjennomsnittlig antall seere 733.000.

− Jeg har ikke kjent på noen nervøsitet ennå. Men jeg er forberedt på at jeg vil merke det i timene før sending, sier Pedersen.

Spiller mot Norge

Barnehagepedagogen møtte Sydvesten under en treningsøkt på Varden i Fyllingsdalen mandag denne uken. Han  har fulgt de to første sesongene med stor interesse, og sendte inn søknad om å få være med som deltaker sist sesong. Av 1000 søkere kalte NRK inn 40 til intervju før årets sesong skulle lages. Pedersen var en av dem.

− På intervjuet fikk jeg spørsmål om hvor mange erter jeg trodde det var oppi en vase. Jeg bommet grovt, men ble likevel valgt ut, forteller Pedersen.

Programmet fungerer slik at også seerne kan delta ved hjelp av en app. De gjetter på utfallet av de samme eksperimentene som deltakeren i studio.

− I løpet av syv oppgaver bygger man seg opp en pott med penger. Til slutt kommer finaleoppgaven der det avgjøres om det er deltakeren i studio eller en av seerne som stikker av med pengepremien, forklarer Pedersen.

Vil være kynisk

Et eksempel på et eksperiment kan være hvor lang tid drevne bilsport-mekanikere bruker på å skifte hjul på en eldgammel bil. Pedersen har prøvd å lære av feilene årets første deltaker, Elisabeth Utheim Klaveness, gjorde på lørdag som var. Hun var gjentatte ganger for optimisitisk på vegne av dem som skulle utføre ekspermentene.

− Hun var nok litt for «grei» med dem som skulle gjennomføre eksperimentene. Du har jo ikke lyst til å si at de ikke vil klare det. Men man må huske på at de står på direkte TV, de også. Det må tas med i betraktningen at settingen er uvant også for dem.

Sydvesten møtte Marius Pedersen da han ladet opp med en treningsøkt på Varden tidligere denne uken. (Foto: Kim Bøyum)

− Du må følge magefølelsen din. Noen ganger kan du tenke på hvor mye tid du ville brukt selv. Jeg har tenkt å være litt kynisk når det gjelder hva jeg gjetter. Det handler om å få størst mulig margin, sier Pedersen.

Hans svar vil nemlig bli målt opp mot snittet av svaret fra dem som er med via app hjemme i sin egen stue. Pedersen har god tro på at han slå «resten av Norge», og slik sikre en pen pengesum til seg og familien. Han og samboeren ble foreldre for første gang for noen måneder siden.

Har med far og bror

− Samboeren min har gitt meg grei beskjed om å komme hjem i pluss. Jeg har lovet henne tur til USA, og så skal vi ha dåp for gutten vår i mars. Det hadde vært greit å følge opp lovnaden, flirer Pedersen.

Med seg i studio skal han ha faren Torstein Pedersen, broren Thomas Pedersen og venninnen (og fetterens kone) Anna Eggum Lien. Disse utgjør et såkalt familiepanel som kan hjelpe deltakeren underveis. Det kan også kjendispanelet, der Kjetil André Aamodt, Silje Sandmæl og Madeleine Enersen Hellerød (fra Mesternes mester) sitter denne gangen.

Selda Ekiz er programleder sammen med Ole Rolfsrud. (Foto: NRK)

− De i familiepanelet er noen jeg kan stole på. Pappa er vel den som kan være den fornuftige og holde meg litt igjen. De andre kan bidra med litt andre impulser.

Pedersen vet lite om hvilke oppgaver som venter denne lørdagen, og det er derfor svært begrenset hva han kan forberede.

− På slutten av sist program sa de at neste program ville inneholde kampsportutøvere og «dronegjemsel». Det er alt jeg vet.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker