• − Å plassere ut bilder av blomster og trær har ingen hensikt, for det er i naturen allerede. Det må være en kontrast. Og nå når man ikke kan reise, ville jeg gjøre det litt internasjonalt, sier fotograf Terje Bergesen. (Foto: Privat)

  • − Vi går veldig mye her, og synes dette er spennende. Bildene er kule innslag på turen, sier Arne Henning Tvedt og konen, som ikke ønsker navnet i avisen. (Foto: Kim Bøyum)

  • Bergesen avslører at det å bære 50 meter plank opp på fjellet gir god treningseffekt. (Foto: Privat)

Se hva som har poppet opp på Lyderhorn

− Jeg ville sprite opp tilværelsen nå i koronatiden, sier fotograf Terje Bergesen.

Noen vil si at en tur opp Lyderhorn nesten alltid er en god idé. For andre har det nå dukket opp en ny grunn til å få på seg turbuksen og starte vandringen. Og man bør ta den lengste ruten – som starter ved Kvarven.

På turen mellom det gamle fortet og Lyderhorns topp kan du nemlig studere en utstilling av den lokale fotografen Terje Bergesen. Pop-up-utstillingen ble satt opp i påskeuken.

− Tanken var å gjøre litt ekstra av turen opp Lyderhorn nå i koronatiden. Jeg ville sprite opp tilværelsen, både for meg selv og andre. Spesielt tenkte jeg på barnefamilier som kan bruke bildene som noe å lete og gå etter, sier Bergesen til Sydvesten.

Kontrast til naturen

Totalt seks bilder er plassert ut og temaet er gatekunst. Fotografiene er tatt i Norge, Portugal og Los Angeles.

− Å plassere ut bilder av blomster og trær har ingen hensikt, for det er i naturen allerede. Det må være en kontrast. Og nå når man ikke kan reise, ville jeg gjøre det litt internasjonalt, sier Bergesen.

Han har fått en god del tilbakemeldinger.

− De fleste liker det, og spesielt kjekt er det at noen har tatt turen ens ærend for å se utstillingen. Andre liker ikke at det er noe urbant i naturen, og det må man bare respektere. Dette er et stunt, og det skal ikke vare lenge.

− Kule innslag

Da Sydvesten tok turen opp fjellet, møtte vi flere som stoppet for å studere bildene.

− Vi går veldig mye her, og synes dette er spennende. Bildene er kule innslag på turen, sier Arne Henning Tvedt og konen, som ikke ønsker navnet i avisen.

Turgåere kan få med seg utstillingen til og med den første helgen i mai. Og som fotograf Bergesen påpeker: Dette er en av få utstillinger som er åpne hele døgnet. Nylig tok han turen opp med hodelykt etter det var blitt mørkt, og fikk en helt spesielt kunstopplevelse.

Han kan også avsløre at det å bære 50 meter plank opp på fjellet gir god treningseffekt.

− Utstillingen kom ikke opp der av seg selv, og den skal ned igjen også. Det ble dette i stedet for treningsstudio.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker