• Glimt fra innspillingen av filmen «145 gram», som ble spilt inn i Fyllingsdalen i 2018. Manus: Christian Palsgaard, Vigdis Nielsen hadde regi. (Foto: Rebekka Emilie Malkenes)

Inviterer til manuskonkurranse for film

Er du mellom 14 og 30 år, kan du bruke påskeferien til å klekke ut en god idé for et manus til en kortfilm.

Røst filmworkshop i Bergen, som er et underbruk av Fyllingsdalen Teater, står bak manuskonkurransen.  Røst ber ikke om et ferdig manus, men en idé som innsenderne kan få utviklet til en kortfilm, i samarbeid med profesjonelle.

Årets tema er følgende: Frigjørelse/Å bryte seg fri.

Fristen er 12. april og bidragene skal sendes til www.røstfilm.no.

Røst filmworkshop er inne i sitt sjuende produksjonsår og har som mål at unge skuespillere, manusforfattere, produsenter og andre medvirkende innen film skal få vist seg frem. Dessuten få levert arbeid som man kan benytte videre i sin faglige utvikling.

Fjorårets produksjoner er nå ferdig. «Mordic Actum» og «Engel/Demon» skal vises på Bergen kino 6. mai. 

Teatersjef Jørn Kvist ved Fyllingsdalen Teater sier i en kommentar at Røst filmworkshop har betydd mye for flere unges vei videre inn i skuespilleryrket og filmbransjen. Begge kortfilmene fra 2019 nådde langt ut. Flere av de unge skuespillerne har i årenes løp fått roller i større produksjoner og andre har fått jobber i filmbransjen. 

– Og det er akkurat det vi vil med Røst. Hjelpe unge på veien videre i den spennende filmbransjen, sier regissør og daglig leder for Røst filmworkshop, Vigdis Nielsen.

Andre saker