• George Myhrvold er opptatt av å dele prisen med mange andre. (Foto: Kim Bøyum)

Kulturprisene:

– Han har viet store deler av sitt liv til beste for barn og unge i Bergen vest

George Myhrvold ville ikke ta æren alene etter å ha blitt tildelt årets kulturpris for Laksevåg.

– Jeg er veldig overrasket. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Det er veldig gledelig, sier George Myhrvold til Sydvesten like etter at han har mottatt kulturprisen.

I sin begrunnelse uttalte Endre Tvinnereim, byråd for barnehage, skole og idrett, at mottakeren er “en mann som har viet store deler av sitt liv til beste for barn og unge i Bergen vest”.

Nettverksbygger

– Dette er en person som har tatt initiativ til og ledet arbeidet for å styrke aktivitetstilbudet og oppvekstsvilkårene i bydelen. I tillegg til arbeidet i Mola-stiftelsen, er han engasjert i Lions, og i Alvøskogens venner.

– Vinneren omtales som en nettverksbygger som har en fantastisk evne til å få folk med seg i gode prosjekter. sa Tvinnereim.

Myhrvold er opptatt av å dele prisen med mange andre.

– Noe av drivkraften har vært å få folk til å samarbeide. Sammen kan vi skape de gode oppvekstvilkårene som vi ønsker, sier Myhrvold.

– Privilegium

Han er leder i Mola, en tverretatlig stiftelse som arbeider for å bedre oppvekstvilkårene for barn og unge i Laksevåg bydel. Da han ble pensjonist, hadde han i lang tid vært fagdirektør i kommunens byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett.

– Jeg føler det er et privilegium å få lov til å jobbe med denne type oppgaver. Da jeg ble pensjonist, var det noe jeg hadde lyst å bidra med i et fellesskap.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Kulturpriser i bydelene

Bergen kommune deler ut årlige kulturpriser til personer, lag og organisasjoner som har gjort en særlig innsats innen det frivillige kulturlivet.

Det deles ut åtte priser - en for hver bydel (nytt fra 2019).

Prisen består av et diplom og et stipend på kr 20 000.

Relaterte saker