• Pokal ble grunnlagt i 2013, og fikk raskt oppmerksomhet i musikkpresse og radio. (Foto: Sendi Løvlien / Løvlien Foto)

  • Musikken kan plasseres i sjangeren “moderne poprock med jordnær norsk lyrikk som passer både unge og voksne”, skriver Pokal selv. (Foto: Sendi Løvlien / Løvlien Foto)

Etter flere års pause er denne gjengen endelig tilbake for fullt

Ny singel er ute – og lørdag blir det konsert på Kvarteret.

Etter flere års pause er Loddefjord-bandet Pokal tilbake, ifølge eget utsagn med “nyvunnen energi, noen nye medlemmer og med et godt antall nye allsanglåter i bagasjen”.

Pokal er kjent for sine hyppige og solide liveshow med høy stemning og allsang blant publikum. I fjor høst gjorde bandet en rekke konserter, både akustiske og med fullt band, som kulminerer i en turné denne våren.

– Pokal har også fått et nytt team i ryggen med HQindie, Trond Betten som booking manager og William Hut som manager for bandet, skriver bandet i en pressemelding.

Singelen ''Fri som en fugl'' ble utgitt 20. januar (Apollon Records, innspilt hos Espen Andersen ved Havnelageret Studio). Lørdag 4. februar er det klart for konsert på Det Akademiske Kvarter.

 

Vil du vite mer om bakgrunnen til Pokal? Slik beskriver bandet seg selv:

“Pokal er et rockeband fra Loddefjord i Bergen. Tekstene synges på bergensdialekt, og tar deg med på en reise gjennom oppturer og nedturer, kjærlighet og hat – livets krumspring.

Publikum kjenner seg fort igjen i tekstene, og det kombinert med bandets intense energi og forrykende liveshow har gitt bandet en solid fanbase.

Musikken kan plasseres i sjangeren “moderne poprock med jordnær norsk lyrikk som passer både unge og voksne”, og når Pokal omtales dukker det gjerne opp referanser til de fire store innen norsk rock (Jokke & Valentinerne, deLillos, DumDum Boys og Raga Rockers), som bandet med stolthet viderefører tradisjonen til, samtidig som de har utviklet sitt eget, helt unike lydbilde.

Pokal ble grunnlagt i 2013, og fikk raskt oppmerksomhet i musikkpresse og radio da allerede andre singelen "For deg tusen ganger til" ble Ukas Urørt på NrK P3. Singelen ble B-listet på P3, og endte opp med å ligge på P3s spillelister i over et halvt år.

Også påfølgende singler har blitt P3-listet og har fått solid rotasjon i diverse radiokanaler. Pokals låter har over 2 millioner streams på Spotify, er blitt brukt i tv-sammenheng, og blir hyppig spilt på Brann stadion under Branns hjemmekamper.”

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker