Som stolt fyllingsdøl har jeg fått lov til å oppleve en bydel som får vekst, der det blir satset på vassdrag, møteplasser, en lekker bybane og verdens stiligste (og lengste) sykkeltunnel. Men mye kan fortsatt gjøres for å skape småbarnsfamiliens drømmebydel i Fyllingsdalen.

For det første må vi fortsette det gode arbeidet som er satt i gang for å skape den naturvennlige bydelen, der parker og vann i bevegelse setter sitt preg på nabolag og utendørsaktiviteter. MDG vil åpne flere bekker, elver og vassdrag og gjøre livet bedre for fisken i vannet gjennom å fjerne vandringshindre og tilrettelegge for gytegrus og skjulesteder i vassdragene som renner ut i Sælenvannet.

Les også

Fra ukjent til en av byens mest profilerte: – Jeg har våknet på natten med muskelsmerter i brystet

Bedre og sikrere vannføring vil også gi en by som tåler økt nedbør, og ikke minst gode muligheter for mer lek langs vannet. Det er vinn-vinn-vinn!

For det andre vil vi kutte ned personbiltrafikken og satse på gange og sykkel i hele bydelen. MDG vil omgjøre parkeringsplasser til flere åpne byrom og uteområder, med plass til gatefestivaler, lekeplasser og folkeliv. I tillegg vil vi senke farten til bilene rundt skoler, barnehager og i nabolag for å øke trafikksikkerheten, og skape flere bilfrie områder med mer plass til lek og moro.

For det tredje skal vi satse på bybanen som ryggmargen i det bergenske kollektivsystemet. Et velfungerende og attraktivt transportmiddel som bybanen er med på å gjøre Fyllingsdalen til en perfekt bydel for småbarnsfamilier som ønsker seg en grønn og rolig bydel, med nærhet til daglige gjøremål og aktivitetstilbud, kun en kort tur fra Bergen sentrum. Med MDG skal bybanen videre fra Oasen til Spelhaugen og mot Loddefjord og Storavatnet terminal, men også vestover fra sentrum mot Dokken via Laksevåg.

Les også

Mange av dem har spilt sammen siden de begynte på skolen. Her er historien bak Dana Cup-triumfen.

Til sist må vi styrke kulturlivet og de sosiale møteplassene. Det haster å bygge kulturhuset i Fyllingsdalen, og MDG kommer til å kjempe for byggestart i 2024. Selv om den nye områdeplanen signert Ap, Høyre og Venstre for Fyllingsdalen har store mangler, og mye må jobbes videre med, så vil vi kunne skape et pulserende sentrumsområde med plass til mye spennende aktiviteter for barn og unge. Et sterkest mulig MDG er viktig for å sikre gode torg, plass til livet i myren, kort sagt, et godt sted for mennesker og miljø.

For en bydel som er god for barna, er god for alle!