Stemningsfull juletradisjon

Fyllingsdølene strømmet til Sælen kirke for å få med seg Sydvestkorets julekonsert i forrige uke. Den har blitt en juletradisjon mange ikke kan være foruten. [caption id="attachment_1773" align="alignleft" width="600" caption="Julekonserten i Sælen kirke er årets høydepunkt for Sydvestkoret. (Foto: Henning Jensen)"]Julekonserten i Sælen kirke er årets høydepunkt for Sydvestkoret. (Foto: Henning Jensen)[/caption] - Den årlige julekonserten i Sælen kirke er et høydepunkt i året for alle i koret. Dette har vi gledet oss til lenge og vi har øvd masse. Det er de helt spesielle rammene rundt konserten i Sælen kirke, og det store oppmøtet fra fyllingsdølene som gjør denne konserten til en spesiell opplevelse for oss, sier leder Trude Håvardstun i Sydvestkoret. Full kirke Det var knapt nok en ledig stol å oppdrive da Sydvestkoret startet konserten med den nydelige svenske folketonen "Bereden väg för Herran". Folk fikk umiddelbart den gode julefølelsen og koret fulgte opp åpningsnummeret med folketoner fra Tyskland og Sverige, og den vakre franske julevisen "Kungarnas Marsch" som er arrangert av Anders Öhrwall. - Vi har satt sammen et variert program av nordiske, latinske, engelske og amerikanske julesanger. Folk får seg nok noen overraskelser fordi vi har noen flotte men litt ukjente sanger på programmet. Men vi synger også flere av de kjente og kjære julesangene, sier Håvardstun. Etter Sydvestkorets stemningsfulle åpning bød de på høytlesning fra "Juleevangeliet". En kraftfull herrestemme fortalte: "Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle innskrives i manntall...". Høytlesningen var utrolig effektfull og en perfekt overgang til korets neste sangnummer som var Bjørn Eidsvåg sin "I en natt". En julepyntet kirke med funklende vegger, og et helt spesielt lys, gjorde også sitt til at publikum fikk den gode stemningen under konserten. Allsang [caption id="attachment_1774" align="alignleft" width="300" caption="Dirigent Gro Rakner Meneilly (t.v.) synger med på allsangen koret bød på."]Dirigent Gro Rakner Meneilly (t.v.) synger med på allsangen koret bød på.[/caption] Sydvestkoret fortsatte å gi fyllingsdølene godstemningen med kjente juleviser før alle i kirken fikk synge med på fellessangen "Det lyser i stille grender". Etter allsangen viste koret frem sine talenter med et latinsk repertoar bestående blant annet av middelalderhymnen "In Dulci Jubilo" og sicilianske "O, sanctissima". Koret høstet mye applaus fra publikum som ga uttrykk for at de storkoste seg under konserten. Så var det duket for mer allsang med "Nu vandrer fra hver en verdens krok" før koret tok publikum med på en reise i amerikanske og engelske julesanger. Kjente toner og sang fra blant annet "Have yourself a merry little X-mas" og "Christmas Lullaby" fylte kirkerommet før Sydvestkoret avsluttet den stemningsfulle julekonserten med allsang til "Deilig er jorden". Gløgg og pepperkaker Koret hadde god hjelp av flere musikere som løftet den musikalske opplevelsen ytterligere. - Vi er så heldige at vi har fått med oss Randi-Helene Halmøy på fløyte, Kristine Aukner på trompet og organist i Sælen kirke Bjørn Lien, sier dirigent Gro Rakner Meneilly i Sydvestkoret. Etter den vakre og kraftfulle korkonserten bød Sydvestkoret og Sælen kirke publikum på gløgg og pepperkaker. Så ble det jul i Fyllingsdalen i år også...
Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.