Fra Bønes til VG-lista

Som 11-åring kom Gabrielle Leithaug (26) til Bønes. Nå regjerer hun på norske hitlister med låta «Ring meg».Nett_29_3311 GABRIELLE Av Marthe Nøklebye Dehli – Det er veldig kjekt alt det som foregår nå! Gabrielle er i strålende humør når hun slår på tråden til Sydvesten. Hun er inne i sin ellevte uke på VG-lista – åtte av dem har hun tilbragt helt øverst. – Gode tilstander – Jeg vokste opp i et borettslag litt avsides på Bønes, forteller Gabrielle. – Det er uten tvil et veldig bra sted. Jeg husker vi hang mye på Kyrkjetangen! Der teltet vi og hang ut, det var gode tilstander, sier hun. Sine første skritt tok artisten i Åsane. Deretter ble det ett år i byen mens huset på Bønes ble bygget. – Etter to-tre år brant huset vårt, så da ble vi boende ett år i Fyllingsdalen før vi flyttet tilbake igjen, fortsetter Gabrielle. Siden har det blitt både Stavanger og Levanger, og snart venter hovedstaden. – Da får jeg vært nærmere musikerne jeg jobber med, og ikke minst er været mer stabilt der enn her, ler hun. Flytting=stress Med all flyttingen i løpet av oppveksten, skulle man tro at «Ring meg»-artisten har blitt et pakketalent, men hun kan fortelle at det ikke er tilfelle. – Jeg er kjempedårlig på å pakke, og tror alltid at jeg trenger å ha med meg absolutt alt, sier hun. Da Gabrielle var liten, slapp hun å pakke flyttelasset sitt selv. – Nå mener jeg at flytting er definisjonen på stress! Da jeg flyttet til Levanger for å bo der ett år for eksempel, endte jeg opp med å ha et skap fullt av ting jeg aldri brukte, ler hun. Hvor lenge oppholdet i Oslo vil vare er hun foreløpig usikker på. – Jeg er veldig familiekjær, så plutselig savner jeg familien så mye at jeg bestemmer meg for å flytte tilbake til Bergen. Stor respekt Gabrielle har vokst opp i en stor familie, med tre eldre søstre og én lillebror. Støynivået kunne tidvis bli høyt, spesielt når den yngste av jentene gikk i klesskapet til søstrene. – Men jeg er veldig glad for at vi var så mange, og glad for at vi er en så stor familie i dag, sier artisten. Likevel kommer hun nok ikke til å følge helt i foreldrenes fotspor. – Jeg klarer ikke tanken på å oppdra så mange barn! Det står så sykt stor respekt av mamma og pappa som har satt fem barn til verden og fortsatt er gift, roser Gabrielle. Selv hadde hun noen av sine første ungdomsflørter på Bønes. – Jeg husker vi hang en del i brakkene ved krydderfabrikken, forteller hun. – Der var det en ungdomsklubb hvor vi pleide å flørte med de eldre guttene. Arbeidsjern Nå venter nye musikk-utfordringer for 26-åringen. Neste singel kommer i oktober, og Gabrielle legger ikke skjul på at det er litt skummelt. – Jeg skriver alt selv, og det er veldig spesielt å skulle vise det frem for allmennheten, sier hun. – Man setter seg jo midt i skuddsonen som en blinkende målskive. Ved siden av promojobber, diverse eventer og spillejobber, driver Gabrielle også og forbereder debutalbumet sitt. – Vi må bare jobbe på. Hittil har det gått bra, men vi kan ikke satse på å seile i medvind, vi må levere hele tiden, forteller hun. – Jeg har jobbet så hardt for å komme dit jeg er nå, det er dette jeg vil gjøre!
Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.