• Europamester Ingrid Skodvin Mjåtvedt sammen med tvillingsøster Marte og klubbkamerat i Bjørgvin Karateklubb, Ole Even Refsnes Sanden. (Foto: Privat)

Ingrid Skodvin Mjåtvedt ble Europamester

14-åringen fra Bjørgvin Karateklubb gikk til topps i kumite (kamp) under junior-EM i Praha. Hun fikk også med seg sølv i lagkumite sammen med tvillingsøster Marte.

Både Ingrid og Marte Skodvin Mjåtvedt fra Bjørgvin Karateklubb i Fyllingsdalen var med i den norske nimannstroppen som reiste til EM i Praha, og dette var tvillingenes første europamesterskap. For Ingrid endte debuten langt over all forventning - etter å ha vunnet alle sine kamper i kumite, som er kampdelen av konkurransen, ble hun utropt til Europamester.

 

Slått gul og blå

For pappa Stig Mjåtvedt, som så mesterskapet fra tribuneplass, ble det en usedvanlig spennende opplevelse når jentene inntok matta mot russere og tyskere, uten at noen hadde peiling på hvordan nivået var i forhold til hjemlige turneringer. Særlig Ingrid fikk en utfordrende ilddåp i første kamp.

– Marte tok seg videre til andre runde først, men Ingrid fikk en skikkelig knokkelkamp mot ei ungarsk jente. Hun ble slått både gul og blå, og det ble utstedt en masse advarsler til motstanderen, men Ingrid vant likevel. Akkurat der og da fryktet jeg fortsettelsen, erkjenner pappa Stig.

Heldigvis skulle det vise seg at første kamp også var den verste.

 

Til finalen i lag

Marte røk i andre runde, mens Ingrid tok seg til finalen. Der ble hun kåret til vinner etter at den ene av de tre finalistene måtte trekke seg på grunn av skade. Dermed ble det storslått seiersseremoni med digert podium, nasjonalsang og masse gåsehud, melder pappa.

I lagkonkurransen dannet de to tvillingene Norges lag sammen med Anni Skåtun fra Fusa. Her stilte de i klassen 15-16 år i stedet for 14-15, men likevel kom de seg til finalen hvor Russland ventet, med europamesteren fra årsklassen over tvillingene som første utøver ut. Det endte med russisk seier, noe det også gjorde i neste kamp, og da hjalp det lite at Ingrid vant det siste av de tre oppgjørene: Russland ble mestere med 2-1, og Norge kunne si seg svært fornøyd med sølv.

 

Med til VM

Dermed ble det to medaljer på Ingrid Skodvin Mjåtvedt fra Norges nimannstropp i konkurranse med de enorme armeene med deltakere fra europas største karatenasjoner.

­– På forhånd var hun ikke så redd for russerne - men var kanskje litt nervøs for hvor streng den norske landslagssjefen skulle vise seg å være, sier Stig Mjåtvedt.

I kjølvannet av et sterkt junior-EM tok den norske landslagssjefen, sensei Jose dos Santos, ut 14-mannstroppen som reiser til JKA-VM i Tokyo 17.-19. oktober. Her fant han plass til hele fem utøvere fra Bjørgvin karateklubb, deriblant Marte og Ingrid Skodvin Mjåtvedt. De to tvillingene utgjør halve den norske juniortroppen til VM, hvor treneren kun fant plass til fire utøvere. Bjørgvins Sjur Rondestveit og Patrick Woods kom med i seniortroppen på herresiden, mens Lena Skåtun kom med på kvinnesiden.

 

Hyller Bjørgvin-treneren

Stig Mjåtvedt sier at datterens EM-gull er et strålende vitnesbyrd om jobben Bjørgvin Karateklubbs hovedinstruktør Fredrik Pettersen legger ned i klubben.

Sensei Pettersen har vært i Bjørgvin karateklubb i Fyllingsdalen i mer en 25 år, han har vært instruktør i over 20 av dem, og hovedinstruktør siden 1999. Under hans ledelse har Bjørgvin KK gjennom flere år vært Norges beste klubb under JKA NM, og klubbens utøvere har fått gode plasseringer i EM og VM.

Stig Mjåtvedt sier at Pettersen og resten av trenerteamet i klubben har greid å skape et unikt miljø i Fyllingsdalen.

– Fredrik Pettersen kan jeg ikke få skamrost nok. Hvis de unge viser vilje legger han ned ubegrenset med innsats for dem. Han skaper landslagsutøvere, men med et verdigrunnlag som utøverne har med seg også utenfor idretten, sier han.

 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no

Landslagstroppen

Norges tropp under junior/kadett EM i Praha

Anni Skåtun - Fusa kk
Elene Kolstad - Lura kk
Ida Engelberg - Stange kk
Ingrid Skodvin Mjåtvedt - Bjørgvin kk
Jan Martin Huus - Karmøy kk
Maren Aamodt - Stord kk
Marte Skodvin Mjåtvedt - Bjørgvin kk
Ole Even Refsnes Sanden - Bjørgvin kk

Thomas Waardal - Nordås kk

Norges tropp til VM i Tokyo 17.-19. oktober 2014:

Seniorer herrer:
Kenneth Sundvor; Lura KK
Sjur Rondestveit, Bjørgvin KK
Richard Larsen, Sola KK
Hans Andre Skåtun, Oslo Budo Kwai
Benjamin Skåtun, Fjellsiden KK
Patrick Woods, Bjørgvin KK

Senior kvinner:
Kristine Grini Jacobsen, STKK
Janette Hansen, Fjell KK
Lena Skåtun, Bjørgvin KK
Sunniva Stokke, Bømlo KK

Juniorer gutter:
Jan Martin Huus, Karmøy KK

Juniorer jenter:
Anni Skåtun, Fusa KK
Ingrid Skodvin Mjåtvedt, Bjørgvin KK
Marte Skodvin Mjåtvedt, Bjørgvin KK

Relaterte saker