• En leilighet i første etasje i Lynghaug borettslaget oppnådde rekordpris for dette borettslaget. (Foto: PRIVATmegleren)

Prisen gikk til himmels

En leilighet i Lynghaug borettslag ble i juni solgt for kroner 2 550 000. Noe som er rekordpris i dette borettslaget.

Leiligheten, som ligger i første etasje, hadde en prisantydning på kroner 2 190 000.

Første etasje

Den forrige rekordhøye prisen som ble oppnådd i Lynghaug borettslag gjaldt en flott toppetasjes hjørneleilighet. Den ble solgt høsten 2013 for kroner 2 460 000.

– På bakgrunn av prisrekorden fra 2013 må en kunne si at prisen for leiligheten i første etasje er meget god, sier Terje Bach, partner og megler hos PRIVATmegleren, som stod for salget.

Megleren mener at det spesielle med den nye rekordprisen som er oppnådd i Lynghaug borettslag, er at leiligheten ligger i byggets første etasje.

– Min erfaring er at behovet for denne beliggenheten har økt, sier Bach.

Han forteler at det jevnt over er mange på visninger. På leiligheten som gikk for kroner 2 550 000,- kroner, var det 27 personer som satte seg på listen over interesserte kjøpere.

– Det er rimelig å tenke at leiligheter med bedre beliggenhet bør overgå, eller tangere denne prisen innen rimelig tid, mener megleren.

Lav rente

Norges Bank besluttet i juni å holde styringsrenten uendret på 1,5 prosent.

– Dette er jo et virkemiddel som for tiden fungerer til dels som prisdrivende, sier Bach.

Megleren har tro på at antall hus i markedet vil øke etter sommerferien.

– Jeg har også tro på at det vil bli en liten økning gjennom høsten, for så at markedet holder seg noenlunde stabilt, mener Bach.

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Relaterte saker