• Senterleder Eva Nielsen har grunn til å smile etter 2014. Etter nyåpningen (bildet) har oppgangen vært enda mer markant for senteret, som endte på pene 10,7 prosent opp i forhold til 2013 året sett under ett. (Arkivfoto)

  • Senterleder for Oasen kjøpesenter, Eva Nielsen. (Arkivfoto)

Oasen vokste med mer enn ti prosent

Oasens omsetning økte med 10,7 prosent i 2014. – Det har vært et fantastisk år for oss, sier senterleder Eva Nielsen.

Selv om Oasen store deler av året var preget av ombygging på torget og i andre etasje ble det et rekordår for senteret. Sluttresultatet på 939 millioner er en økning på hele 10,7 prosent fra 2013. Og senterleder Eva Nielsen har all grunn til å smile bredt: Etter den offisielle nyåpningen av senteret den 13. november så senteret en økning på hele 27 prosent i desember 2014 kontra desember 2013.

Lyttet til kundene

Oasen omsatte for 134 millioner kroner i desember.

– Det har vært et fantastisk 2014, med rekordomsetning i et år hvor vi har hatt store ombyggingsprosjekter og ikke fremstått fra vår mest tilgjengelige side, sier Nielsen.

Hun sier at nye butikker har stått for en del av omsetningen, men sier også at et mer komplett senter tiltrekker seg flere kunder.

– Vi har lyttet til kundene og fått på plass det som manglet av tilbud på Oasen. Det gjør at kundetallet generelt stiger, fordi folk ikke behøver å reise ut av bydelen for å handle det de trenger, sier hun.

Hun peker på elektrobutikk (Elkjøp), en stor sportsbutikk og interiørbutikker som eksempler på hull som Oasen har fått tettet i løpet av 2014.

Alle øker

Kvarud Analyse meldte ved inngangen til desember om en vekst i kjøpesenterbransjen på landsbasis på 3,2 prosent i 2014. Det er den sterkeste veksten beregnet siden 2009. 230 kjøpesentre rapporterer ukentlig sin omsetning til Kvarud Analyse.

I bydelene Fyllingsdalen og Laksevåg har både Oasen og Vestkanten satset på storstilt utvidelse de siste årene, mens også Laksevåg Senter planlegger utbygging som begynner i løpet av 2015.

Alle tre sentrene så en økning i omsetning i 2014: Storebror Vestkanten økte med 4,5 prosent, Laksevåg Senter med 5 prosent, og altså Oasen med hele 10,7 prosents vekst.

Oasen-leder Eva Nielsen tror veksten vil fortsette i 2015 - i hvert fall for Oasens del.

– Dette blir det første året uten byggeprosjekter som legger hindre for tilgjengeligheten. Vi ser veldig lyst på 2015, sier hun.

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Relaterte saker