• Ruben Sakthimithiran var en av to juniorer som startet for Løv-Ham på søndag. (Foto: Jon Vaag Eikeland)

  • Karlsen forteller at Løv-Hams gode navn og rykte var avgjørende for at han tok trenerjobben. – Syvendedivisjon er det ikke noe spesielt ved, men Løv-Ham som klubb er spesiell, sier han. (Foto: Jon Vaag Eikeland)

– Vi skal bli dønn seriøse

Syvendedivisjon er ikke et blivende sted for hardtsatsende Løv-Ham. Søndag tok løvene tre viktige poeng mot opprykksrival Loddefjord 3.

– Vi skal bli gode, men det tar tid, og det krever at spillerne ofrer noe. Det er en utfordring å få til en tropp med 15-16 seriøse spillere i syvendedivisjon, forteller Morten Karlsen.

Løsnet i andre

Søndag ledet han laget til 6-3 seier mot Loddefjord 3, hjemme på Fyllingsdalen stadion. Seieren sikrer kontakt med tettrioen i avdeling fire. Loddefjord tok ledelsen midtveis i første omgang, mot spillets gang, men løvene slo tilbake og sørget for 1-1 til pause.

Vertene hadde flere store målsjanser de ikke klarte å utnytte, blant annet en stupheading i stangen signert Henrik Fossedal, og sjansesløseriet fortsatte etter hvilen.

– Vi tar føringen 2-1 og 3-2, men Loddefjord kommer tilbake og utligner, samtidig som vi brenner noen enorme sjanser. Så kommer det en periode på 10-15 minutter der begge lagene virker slitne. Vi får utnyttet bakrommet og setter endelig mulighetene våre, forteller Karlsen.

Vil klatre

Etter at han ble presentert som ny A-lagstrener i januar har han begynt en møysommelig jobb med å løfte de grønne og hvite mot gamle høyder. Søndagens seier var et viktig steg på veien mot sjettedivisjon, men Karlsen ser lenger.

– I løpet av fem-seks år skal det være mulig for en klubb som Løv-Ham å nå fjerde- eller tredjedivisjon, men for å få det til må vi ha spillere som vil bli gode, og fungerer på trening tre ganger i uken. Mange er vant med en kultur der det er spillerne som bestemmer, og der de har vært mer opptatt av å  spille kamper enn å bli trent, sier Karlsen.

Med flere opprykk på CVen med andre Hordalands-klubber, for eksempel Nordnes og Osterøy, har Løv-Ham-sjefen bevist at han vet hva som kreves for klatre i divisjonene.

– God miks

I øyeblikket rår han over en noe tynn tropp bestående av mange unge spillere, og et par gamle ringrever. Midtstopper og kaptein, Thomas Johannessen, og midtbane-maestro Christer Johansen sørger for rutine i sentrallinjen.

– Det er en god miks av rutine og ungdommer. I dag startet vi også med to juniorspillere, forteller Karlsen, som nøler når han blir spurt om det er noen han vil trekke frem etter kampen mot Loddefjord.

– Hele laget reiser seg etter at vi rotet bort en 0-3 ledelse mot Djerv i forrige kamp, og tapte 5-4. Men du har jo Odd Erik Maurstig som scorer tre mål. Han har stor kapasitet og et enormt talent, men om han vil nok vet vi ikke ennå. Samtidig vil de aller mest ambisiøse alltid søke utfordringer på et høyere nivå enn det vi befinner oss på nå, sier Løv-Ham-treneren.

Etter at Karlsen overtok har Løv-Ham knyttet til seg både en fysisk trener og en keepertrener. En fysioterapeut står også på ønskelisten.

– Når rammene rundt oss blir bra, blir laget også bra, slår han fast.

I tillegg til 5-4-tapet mot Djerv, har Løv-Ham notert seg for en 5-0 seier mot Fana 3 denne sesongen.

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Jon Vaag Eikeland

jon@sydvesten.no

Løv-Ham 1 - Loddefjord 3 6 – 3 (1-1)

Fyllingsdalen stadion

Dommer: Arsim Ajeti, Vadmyra IL

Målscorere Løv-Ham: Odd Erik Maurstig (3), Kim M. Berg (2), Ronny Rodriguez (1).

Klikk her for tabell.

Relaterte saker