• Chris Jørgen K. Rødland deler ut kjeks til brødrene Paal og Henrik Hartmann, som syklet til Kyrkjetangen for å bade. (Foto: Jon Vaag Eikeland)

  • Chris Jørgen K. Rødland og Christer Wiese Bergene jakter personstemmer for å nå målet om to Høyre-representanter fra Fyllingsdalen i bystyret. (Foto: Jon Vaag Eikeland)

  • Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen deltok på lokallagets valgkamp-start. Her i samtale med Terje Eithun og Solveig Hartmann. (Foto: Jon Vaag Eikeland)

Fyllingsdalen Høyre:

– Målet er to representanter i bystyret

Fyllingsdalen Høyre startet valgkampen i vårsolen på Kyrkjetangen, søndag formiddag.

Strategisk plassert ved inngangen til det populære turområdet delte lokalpolitikerne ut kjeks, saft, kaffe og valgløfter til alle som stoppet for en prat.

Det begynte litt trått, og både langhelg og konfirmasjoner ble lansert som forklaringer på det lave antallet turgåere, men etter hvert økte tilsiget av potensielle velgere.

– Ernas parti

Blant dem var Terje Eithun og Solveig Hartmann, som hadde tatt med sønnene Paal (10) og Henrik Hartmann (7) på sykkeltur fra Sædalen.

Guttene takket pent for forfriskningene, og røpet at de hadde god kjennskap til partiet Høyre:

– Det er jo der Erna Solberg jobber, sa Paal.

Mens Paal og Henrik ivret etter å komme seg ned på stranden for å gjennomføre årets første bad, lot ikke arkitekt-utdannede Solveig muligheten gå fra seg til å diskutere byutvikling med Martin Smith–Sivertsen. Byrådslederen var invitert med på valgkamp-start av Fyllingsdalen Høyre.

«Christer og Chris»

Lokallaget satser på å få inn to representanter fra Fyllingsdalen ved årets kommunevalg: Leder Chris Jørgen K. Rødland og Christer Wiese Bergene.

– Vi kommer til å kjøre en kampanje for å få «Christer og Chris» inn i bystyret. Det gjelder å ta for seg en og en person. Samler man et par hundre kryss har man det som skal til. Velgere som er opptatt av nærmiljøet må krysse på lokale kandidater, sier Rødland, som også håper å få selskap av dalen-kandidater fra andre partilister.

Fyllingsdalen Høyre-lederen er partiets 14. kandidat til bystyret, mens Bergene er listefyll. Lokallaget er dermed avhengige av personstemmer for å nå målet.

Løvstien til dalen?

Rødland trekker frem Bybanen, fortetting og sykkeltunnel gjennom Løvstakken til Minde, som de viktigste sakene for Fyllingsdalen i den kommende perioden, mens byrådsleder Smith-Sivertsen også ivrer for en forlengelse av Løvstien.

– Vi vil se på muligheten for å bygge Løvstien som en rundløype, rundt Løvstakken. Vi er opptatt av å bedre tilgangen til friluftsområdene. Det er spesielt viktig i forbindelse med den kommende fortettingen.

Dalen-versjonen av Løvstien er imidlertid et valgkamputspill for de tålmodige.

– Vi snakker langt frem i tid, antakelig mer enn ti år, før hele løypen kan stå ferdig, medgir Smith-Sivertsen.

– Hva med kulturhuset? Kan Høyre love at Fyllingsdalen får kulturhus i løpet av neste fireårsperiode hvis dere vinner valget?

– Det er vanskelig å komme med lovnader, men det er en av de viktigste sakene for oss, og vi kan i hvert fall love at vi skal jobbe hardt for å få det til, svarer Rødland.

Etter tolv år med borgerlig styre i Bergen har det buttet litt i mot for Høyre på meningsmålingene, men Rødland går ikke med på at partiet kjenner på slitasjen etter tre perioder ved roret.

– Tvert imot, jeg mener det er en stor grad av optimisme i partiet, og er sikker på at vi kan ta igjen det tapte på meningsmålingene med en god valgkamp, avslutter han.

 

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Jon Vaag Eikeland

jon@sydvesten.no

Relaterte saker