• Målvakt Ashley Thompson og ving Karoline Bakke skal denne sesongen ta seg av Løv-Hams J14-lag. Ser man nøye på bildet vil man oppdage opptil flere logoer tilhørende naboklubb FK Fyllingsdalen. Laget var tidligere et FKF-lag, men hoppet av og ble medlem av Løv-ham i fjor, fordi FKF-modellen ikke tillot at gruppen forble samlet i ett lag. (Foto: Thomas Owren)

Toppspillere fra Sandviken blir Løv-Hams fotballfaddere

Unge løvinner får hjelp og inspirasjon fra elitenivå: Sandvikens Karoline Bakke og Ashley Thompson skal være faddere for Løv-Hams jenter 14-lag.

På torsdag fikk Løv-Ham-jentene besøk av de to toppseriespillerne. Bakke og Thompson skal være lagets faddere denne sesongen, og forrige uke var de med på å lage opplegget for torsdagstreningen. Fadderprogrammet til Sandviken er nytt av året, og Løv-Hams jenter 14-lag er et av ti lag som er med fra start.

Mye må ofres

Midtbanespilleren Bakke og målvakten Thompson brukte noen minutter i forkant av første økt på å fortelle litt om hva de selv har gjort for å nå elitenivå innen fotball.

– Det er mye som må ofres, men det er givende og utrolig kjekt å være med på høyeste nivå, sier Bakke.

Selv spilte hun både fotball og håndball da hun vokste opp, og hun vant Norway Cup to ganger med Hald.

– For oss ble basisen lagt med intervalløkter etter hver trening. Det gir et godt grunnlag for å satse, sier hun.

Bakke og Thompson sier til Sydvesten at de gleder seg til å forsøke seg som faddere for Løv-Ham-jentene.

– Dette er et veldig bra tiltak. Vi kan være med på å gi inspirasjon og motivasjon til unge spillere, og vi får løftet opp kvinnefotballen samtidig. Det er to toppserielag i Bergen, og det vil være bra for jentene å se at det er mulig for dem å en dag kunne spille på elitenivå, sier Bakke.

Gode tilbakemeldinger

Sandvikens Madeleine Giske sier at klubben har startet fadderprogrammet for å la klubber i bergensområdet treffe toppserieprofilene, og for å kunne gi noe tilbake til breddeklubbene.

– Tilbakemeldingene så langt har vært veldig gode, både fra jentelagene vi samarbeider med og fra våre egne spillere, sier den tidligere landslagsstjernen, som i dag er både toppseriespiller og daglig leder i Sandviken.

Hun kan fortelle at klubben  stadig får nye henvendelser fra klubber og lag som ønsker å bli med på fadderordningen. Klubben arrangerte nylig en faddersamling for alle klubbene som deltar i år, hvor Gro Espeseth fortalte om sin utrolige fotballkarriere.

Løv-Hams J14-lag har forøvrig åpnet sesongen med to seire, to tap og en u.

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Relaterte saker