• Bjørn Kristoffer Andersen i Loddefjord IL er glad for at Rebekka Ljosland og KrF har tatt tak i saken. (Arkivfoto: Thomas Owren)

– Alvøen først i køen

I byrådsplattformen slås det fast at ny flerbrukshall i Alvøen står først i køen av nye idrettsanlegg som skal realiseres de kommende fire år.

Ny flerbrukshall i Alvøen nevnes eksplisitt i byrådsplattformen, sammen med Stemmembyren, som et anlegg som vil ha høyeste prioritet den kommende perioden.

«Byrådet står fast på prioriteringsrekkefølgen for nye idrettsanlegg, hvor Stemmemyren og Alvøen realiseres først. Nye haller bør være flerbrukshaller som kommer flere idretter til gode,» står det i erklæringen fra de nye byrådspartiene Ap, KrF og Venstre.

– Vi har stått i startgropen lenge, og er veldig klare til å sette gang. I dag er vi veldig glade, sier Bjørn Kristoffer Andersen i Loddefjord IL.

 

Ut og inn igjen

Ny idrettshall i Alvøen kom med på idrettsplanen i 2009, og skulle dermed bygges innen planperioden som går frem til 2018. Men i år så det lenge ut til at hallen skulle bli et offer for kommunens sparekniv, og i det forrige byrådets forslag til rullering av idrettsplanen var anlegget i Alvøen ute, til lokalmiljøets store skuffelse.

At den nå er nevnt allerede i byrådsplattformen innebærer en sterk forpliktelse fra det nye byrådets side: Hallen skal realiseres.

– Nå er jeg veldig, veldig glad, sier bystyrerepresentant Rebekka Ljosland (KrF).

Politikeren fra Olsvik lovet før valget at hun ikke ville gi opp hallen. Da bystyrets komite for kultur og idrett behandlet idrettsplanen i september foreslo Ljosland en merknad for å inkludere Alvøen, men ingen andre partier støttet merknaden der og da.

Nå ligger det imidlertid an til en særdeles bred politisk støtte.

 

Plass til bordtennis

– Vi har opplevd noen tilbakeslag, men dette virker veldig forpliktende. Nå skal vi prioriteres, sier Bjørn Kristoffer Andersen.

Andersen er anleggsansvarlig i Loddefjord IL, og kan fortelle at arbeidet med ny idrettshall i Alvøen har pågått siden 1988.

Det forslaget klubben fikk med på idrettsplanen ble utarbeidet i 2006/07, og hadde et prisoverslag på rundt 40 millioner kroner (2007-penger). Klubben har basketlag og en turngruppe som ønsker å bruke hallen, i tillegg til en idrettsskole (allidrett) som har blitt drevet  siden 80-tallet. Andersen sier at det er ressurspersoner rundt klubben som står klar til å starte en håndballgruppe dersom fasilitetene tillater det.

Sydvesten kjenner også til at fasiliteter for bordtennis har blitt brukt som et argument for å få gjennomslag for hallen. Laksevåg bordtennisklubb leier i dag private lokaler i Godvik, ikke langt fra Alvøen idrettspark.

– Laksevåg bordtennisklubb har lenge vært en dårlig samvittighet for kommunen, som forhåpentligvis nå endelig blir rettet opp, sier Ljosland.

Bordtennislokaler er noe Loddefjord IL ønsker hjertelig velkommen.

– Det har vi faktisk spilt inn selv også. At det ikke er med i vårt forslag handler bare om at vi måtte redusere omfanget så mye som mulig for å få den med. Men dersom det er politisk vilje til å utvide den er det også vårt ønske, sier Andersen.

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Andre saker