• Gruppen Klassisk Elite hos Step In danseskole viste vakker dans til japansk musikk.

Kulturdagene er i full gang:

- La oss slå deltakerrekorden

Lørdag gikk startskuddet for årets kulturuke på Oasen. I år er det nær 100 forskjellige arrangementer som viser det kulturelle mangfoldet i bydelene.

Dans og drama, musikk og maleri. Årets kulturuke byr på noe for enhver smak, og åpningsarrangementet på Oasen ga en liten smakebit på årets program.

Rørte vinnere

I tillegg til oppvisninger ble også årets kultur- og ungdomspris delt ut. Kulturprisen gikk i år til Helge Adam Egge, som den siste tiden er særlig aktuell med sitt arbeid med Sælenvassdraget.

– Det var veldig fint å motta en pris for arbeidet. Det er hyggelig, og gir ekstra motivasjon, sa den ydmyke vinneren.

Ydmyke og overrasket var også lærere og drivere av kulturskolen Birunthavana Saranga. I snart 25 år har de hatt over 200 elever som har lært seg tamilsk sang og dans. Per i dag har de om lag 75-80 elever på skolen som ligger på Laksevåg.

– Det føles veldig godt å få denne prisen. Vi var ikke klar over at vi var nominert en gang. Det er døtrene våre som har nominert oss, forklarer damene rørt.

Blomstrer i Dalen

Carsten Dyngeland fikk æren av å holde åpningstalen under lørdagens startskudd. Ifølge ham blomstrer kulturlivet i Fyllingsdalen, Laksevåg og Loddefjord. Bare i Fyllingsdalen er det nå 15 kor, hvilket musikeren mener er musikk i hans ører.

– Det er en fryd for en korglad mann som meg å se at korene overlever og klarer å opprettholde rekrutteringen, selv om det går tregt, sa han.

Fjorårets kulturuke trakk over 8000 deltakere fordelt på 50 lag og 80 arrangement. Dyngeland oppfordrer publikum til å hjelpe med å slå denne rekorden.

– Det hadde vært fantastisk om deltakertallet hadde kommet opp i 10 000. Det bør vi klare å få til, oppfordret han.

Av

Karoline Forselius

red@sydvesten.no

Andre saker