Loddefjordmann dømt for å ha mishandlet hund til døde

En 32 år gammel mann fra Loddefjord er dømt til 21 dager i fengsel for å ha mishandlet sin lille valp til døde.

Mishandlingen skjedde i mannens hjem i Loddefjord i perioden juni til oktober 2015. 32-åringen ga en uforbeholden tilståelse da han møtte i retten onsdag. 

I dommen framgår det at 32-åringen ved flere anledninger slo og/eller sparket den lille dachsen ulike steder på kroppen. 

«Hunden reagerte i flere slike tilfeller med klynking og tilbaketrekking. Ved minst en anledning fikk hunden langvarige smerter i ribbeinsområdet som følge av volden», står det i tingrettsdommen.

Mannen dømmes også for å ha bitt hunden i snuten, slik at den fikk synlige sår.

I tillegg ble han også dømt for å ha forlatt valpen alene og uten tilsyn, til tross for at den klynket som følge av volden.  Samt for flere ganger å ha unnlatt å ta den med til veterinær, til tross for at den var synlig skadet. Det var mens hunden var etterlatt en hel dag at den til slutt døde.

«Volden er å anse som grov, særlig fordi den har skjedd gjentatt og fordi hunden var valp i den perioden som forholdene skjedde», står det i dommen. 

På grunn av den uforbeholdne tilståelsen gjøres fengselsstraffen betinget, men med en prøvetid på to år. Mannen forbys også å ha hund i fem år.

 

Andre saker