• Etter to seirer er Lyngbø klar for resten av høsten, med ambisjoner om å henge på Sandviken i toppen.

Perfekt start på høsten for Lyngbø

Etter 6-3 over Øystese og 2-1 over Djerv er målet å jage serieleder Sandviken utover høsten.

Med seks poeng på fire dager har Lyngbø skaffet seg et utmerket utgangspunkt for resten av høsten. Tirsdag kveld sørget scoringer av Jarle Jakobsen og Bjarte Børve for at Laksevåg-gjengen vant 2-1 borte mot Djerv, slik at avstanden opp til serieleder Sandviken bare er på tre poeng.

Lørdag startet Lyngbø høstsesongen med hjemmekamp mot Øystese. De grønne kunne knapt fått en verre start, da Øystese scoret sist første mål før knapt minuttet var spilt.

Og verre skulle det bli. Etter seks minutter gikk Øystese opp til 2-0, men da Lyngbø reduserte på et selvmål, var snuoperasjonen i gang. Hjemmelaget ledet 3-2, før en utlikning gjorde at det sto 3-3 til pause.

I andre omgang var imidlertid Lyngbø klart best. Tre scoringer gjorde at vertene til slutt vant komfortabelt 6-3.

Viste moral

− Starten var dårlig, men så fikk vi et litt heldig mål. Etter det kjørte vi på og gnisten kom tilbake, sier Pettersen til Sydvesten.

Lyngbø-spiller Tom André Axland sier at selv om de ikke var helt påmeldt i de første minuttene, var første omgang god ettersom de kjapt hentet seg inn igjen.

− ­Vi satte oss selv i en dårlig posisjon, men vi viste jo moral da vi gikk inn og snudde det etter å ha ligget under så tidlig, sier forsvarspiller Håkon Backus Erichsen.

Målet for høsten er å henge seg på Sandviken, forteller kaptein Fredrik Fotland Nilssen på Lyngbø. Pettersen er også klar på at de ønsker åjage serielederen.

− Vi har et godt lag, men det er jevne kamper, forteller Lyngbø-treneren.

Nye spillere

Ny på Lyngbø sitt A-lag er Erlend Mangersnes, som er tatt opp fra juniorlaget. Pettersen forteller at de har mistet flere spillere det siste året, og derfor tar opp nye spillere fra juniorlaget. Lyngbø-treneren sier at Mangersnes fortjener sjansen han nå får.

Under lørdagens kamp spilte Lyngbø med en utespiller i mål ettersom deres keeper, Edvard Larsen, jobber i Nordsjøen. Til tirsdagens kamp hadde laget fått på plass løsningen: Jo Krumsvik er kommet inn fra Branns B-lag.

Kommende runde spilles følgende kamper med lokale lag i 4. divisjon avdeling 2: NHH-Lyngbø og Varegg-Frøya (begge lørdag). I avdeling 1: Arna-Bjørnar-Fyllingsdalen 2 (søndag) og Loddefjord-Vestsiden-Askøy (onsdag).

Av

Malin Vedå

malinvedaa@hotmail.com