• Mange undrer seg sikkert over at hundeeiere kaster posene med hundeskit på marken, og ikke i bosspannet. (Foto: Privat)

– Dette er forsøpling av naturen

Turgåer Sylvi Wergeland Kråkenes er forbannet.

Som pensjonist har Sylvi Wergeland Kråkenes god anledning til å gå turer i nærområdet. Turen legges ofte til Lynghaugparken og områdene rundt. På torsdag i forrige uke tok hun sin vante tur fra C. J. Hambrosvei og gjennom Lynghaugparken. Synet som møtte henne utenfor gjerdet i C. J. Hambrosvei ovenfor Nylund borettslag gjorde henne mildt sagt sjokkert.

– For en tid tilbake var det noen som hadde slengt bossposer fra seg utenfor gjerdet her. Det bosset ligger der fremdeles, men i dag (torsdag forrige uke, red.anm.) har forurenseren vært på ferde igjen med enda en ladning boss. Sorte sekker hvor noen av dem er det gått hull på, ligger og flyter i naturen, forteller en forarget Kråkenes.

Fra C. J. Hambrosvei gikk turen innover i Lynghaugparken, der ble turgåeren møtt av nok et trist syn.

– Jeg vil kalle det en merkelig form for bossing av hundeskit, poser med hundeskit ligger i en haug utenfor bosspannet. At det går an, sier hun oppgitt.

Hun undrer seg over at det fremdeles finnes mennesker som ikke har fått med seg at denne forsøplingen er svært uheldig for naturen.

– I vår særdeles opplyste tid med tanke på miljø og forurensing, ser det faktisk ut som om det er noen som ikke har fått det med seg, sukker Kråkenes.

Hun håper bildene hun har tatt av forsøplingen kan være en vekker for dem som bruker parken og nabolaget som sitt eget bosspann.

– Jeg håper bildene kan være til skrekk og advarsel, sier Kråkenes.

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Relaterte saker