• Tre generasjoner Knutsen: Rolf Knutsen (52), Tina Knutsen Johannessen (28) og Margot Alvilda Knutsen (90) kan i år feire at selskapet som Margot og hennes mann Kåre J. Knutsen startet nå er blitt 50 år. (Foto: Mette L. Skulstad).

50 år med garasjeporter:

Det startet i en kjeller i Fyllingsdalen

Car-Bo Garasjeporter fyller 50 år. Familieselskapet som er arbeidsplassen til elleve personer og som omsatte for mer enn 30 millioner i fjor, startet i kjelleren i et hus i Fyllingsdalen.

Den spede starten på det som i dag er Car-Bo Garasjeporter startet egentlig på bussen som Kåre Knutsen var sjåfør på i 1960-årene. 

Var ikke så begeistret

Bussjåfør Knutsen hadde en drøm om å jobbe med garasjer, og fikk etterhvert jobb som montør av garasjer på fritiden. 

Han startet etter en stund også med å selge garasjeporter. Etterspørselen etter garasjeporter steg raskt, og Knutsen sa opp jobben som bussjåfør, og sammen med konen Margot startet han firmaet K. J. Knutsen & Co. Margot hadde handelsbrev, som var en forutsetning for å få lov å starte virksomhet på den tiden.

– Jeg vet ikke helt om vi tenkte så mye på hva vi egentlig bega oss ut på, og jeg var nok ikke så veldig begeistret i begynnelsen. Med fire barn og hus tenkte jeg selvsagt på økonomien, smiler Margot, som i dag er en sprek 90-åring som fremdeles bor og lever et aktivt liv i Fyllingsdalen.

Margot fikk kontor i stuen og ansvaret for å styre økonomien i selskapet. Yngstebarnet Rolf var da to år. 

– Vi var forsiktige og sparte de kronene vi kunne, så det gikk jo bra etter hvert, smiler Margot.

Damene styrer økonomien

Det skulle vise seg at garasjeporter ble hovedsatsingen for selskapet, og K. J. Knutsen & Co ble til aksjeselskapet Car-Bo Garasjeporter.

Som 16-åring begynner Rolf Knutsen å jobbe i selskapet til foreldrene. Når foreldrene når pensjonsalder, tar Rolf over som eier og daglig leder. 

Som sin far, har også Rolf en kone som får ansvaret for økonomien i selskapet. Konen Berit Johannessen er økonomiansvarlig og datteren deres Tina K. Johannessen, er markedssjef. 

Kåre Knutsen døde i 2014, konen Margot er trygg på at han hadde vært godt fornøyd med hvordan de to generasjonene etter dem styrer selskapet de startet for 50 år siden.

– Berit er fantastisk flink med økonomien, og Tina og Rolf gjør også en fantastisk jobb, skryter svigermor og farmor og mor Margot.

Rolf smiler stolt. Han forteller at akkurat som sin far alltid måtte gjøre, må også Rolf spørre sin kone før han bruker penger. 

– I vår familie ser det ut til at det er blitt tradisjon at det er kvinnene som styrer økonomien, sier Rolf.

Ble rasende

Men en gang unnlot faren Kåre å spørre konen om lov til å bruke penger. Det var da han kjøpte lokalet i Blomsterdalen på Hjellestad i 1990.

– Da ble jeg rasende. Min mann og jeg satte alltid vår ære i at hver krone vi brukte skulle tjenes først, og vi hadde jo ikke hele summen som bygget kostet og måtte låne litt penger i banken. Det var ikke greit, husk at vi begge to jobbet i samme selskap, forteller Margot.

Men sinnet forsvant fort da hun kom opp i Blomsterdalen og så hvordan hele familien var i full sving med å skure gulver, pusse og snekre på bygget som skulle bli det nye utstillingslokalet for garasjeporter og kontorer for de ansatte.

– Da skjønte jeg at dette kom til å bli bra, smiler Margot.

Da Car-Bo i 2007 også vendte blikket mot øst og startet avdeling i Follo, som i 2016 ble flyttet til Vestby hvor de har bygget et stort næringsbygg som i dag huser lager, utsalg og en av landets største utstillinger, blunket ikke Margot med ett øye. Og hva var mer passende gave til 90-årsdagen enn en tur til Vestby for å se med egne øyne hva de har bygget opp der.

– Da jeg kom inn i de nye lokalene på Vestby ble jeg helt stum. Tårene haglet da jeg så hva de har fått til, forteller Margot.

– Vi er stolte og ærgjerrige og skal videreføre og forvalte godt det mine foreldre en gang startet, sier Rolf Knutsen. 

 

 

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Relaterte saker