• Circus Balance er blant søkerne til Hjertebank. (Arkivfoto: Karoline Forselius)

Deler ut en million kroner til foreninger i Fyllingsdalen

Gjennom konseptet Hjertebank skal Sparebanken Vest dele ut til sammen en millon kroner til ulike aktører i Fyllingsdalen og Bergen. Søknadsfristen er 6. oktober, og tildelingen markeres med en gratiskonsert i Framohallen i 5. november.

Organisasjoner, lag, klubber og foreninger med eget organisasjonsnummer, tilhørighet i Bergen og tilknytning til Fyllingsdalen kan søke, opplyser Sparebanken Vest.

Fyllingsdalen og Arna er de eneste bydelene i Bergen som er valgt ut som Hjertebank-steder. Søknadsfristen for Fyllingsdalen er 6. oktober.

Allerede har mange aktører søkt, blant andre Fyllingsdalen teater, Cirkus Balance og Øvre Vassteigen velforening. Hele listen og mer informasjon finnes på spvhjertebank.no.

Når søknadsfristen er ute, beslutter en ekstern og lokal jury hvilke ti prosjekter som får støtte. Det totale tildelingsbeløpet utgjør en million kroner for hvert Hjertebank, og skal fordeles mellom juryens valgte prosjekter.

Tildelingen annonseres og markeres med en stor gratiskonsert med kjente artister på hvert sted. I Fyllingsdalen vil denne konserten være i Framohallen tirsdag 5. november.

Andre saker