• Reidun O. Andersen er leder i kunst- og kulturkomiteen i Olsvik kirke. Hun er stolt av salgsutstillingen de kan presentere under kulturuken. (Foto: Mette L. Skulstad).

 • Domprost og fungerende biskop, Gudmund Waaler, fikk æren av å åpne kulturuken i Olsvik  kirke. 

 • Sylvi Aambø har tatt med seg sine fantastiske fabeldyr og farger til utstillingen.

 • Angela Vågenes er sangpedagog. Hun leder Colla Voce, voksenkoret i Olsvik kirke. Under åpningen av kulturuken stod hun alene på scenen. 

 • Karoline Emmerhoff er keramiker og lyriker. «Krukkesong» var åpningskonserten på kulturfesten.

 • Kazuri, keramiske smykker.

 • Kristian Finborud, grafiker.

 • Sarah Reed, keramiker.

 • Asbjørn Pettersen, keramiker.

 • Kristian Finborud, grafiker.

 • Aud Lavik, kunsthåndverker.

 • Sylvi Aambø, maler og grafiker.

Nok en kulturfest i Olsvik kirke

Fra tidlig formiddag til sent på kveld stod opplevelsene i kø i Olsvik kirke på søndag. Kulturfesten er i gang. I år er det 22. gang det inviteres til kulturfest i kirken, en fest som varer i syv hele dager.

Programmet er tettpakket med konserter av høy kvalitet, spennende foredrag og kunstnere med ulike uttrykk og ståsted. På salgsutstillingen har kunst- og kulturkomiteen samlet spennende kunstnere som viser bilder, keramikk, porselen, skinn, smykker, glass og tekstiler.

- Vi er veldig stolte av det vi har fått til. Det vi kanskje er mest fornøyd med er den store variasjonen i kunstnerne som stiller ut her. Det ligger selvsagt mye arbeid bak dette arrangementet, men vi prøver å fornye oss hvert eneste år, og det synes jeg vi klarer, sier leder i kunst- og kulturkomiteen, Reidun O. Andersen.

Det er ingen tvil om at kunst- og kulturkomiteen klarer å hente inn nye og spennende kunstnere hvert eneste år. I løpet av de 22 gangene kunstutstillingen har vært arrangert, har utstillingen hatt besøk av over 170 kunstnere. En av dem som stiller ut for første gang i Olsvik kirke er maler og grafiker Sylvi Aambø. Hun holder til i Volda, og har utdannelse fra Telemark Bø kulturformidling, atelier Nord of Grafikan Paya Finland.

- Jeg har hatt utstilling i Bergen noen ganger, men aldri her i Olsvik kirke. Det er utrolig kjekt å få stille ut her, rammen rundt utstillingen er fin og veldig profesjonell, skryter Aambø.

Hennes bilder byr på et frodig univers av figurer, humør og muntre innfall.  

- Jeg er spesielt glad i farger og alle fabeldyrene mine. Vi trenger farger, de gjør oss glade, smiler Aambø.

Domprost og fungerende biskop, Gudmund Waaler, fikk æren av å åpne kulturuken i Olsvik  kirke. Under åpningstalen fortalte han at han i mange år har vært en hemmelig beundrer av hva Olsvik menighet får til. 

– Nå er det ikke noen hemmelighet lenger. Kirken må være med å forme og skape kultur, ikke bare låne ut kirkene sine til andre som vil formidle kunst og kultur. Vi må ikke bli museer, da dør kirken. Både kunsten og kirken må brukes, slik dere gjør det her i Olsvik. Takk skal dere ha, vi er stolte av dere, sa Waaler. 

Kulturfesten i Olsvik kirke varer til og med lørdag 19. oktober.

 

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Relaterte saker