• Rolf Andreas Tennebekk koser seg med et glass rødvin i baren. Bak baren står Toril Storebø. (Foto: Gartnermarken).

  • Pubkvelden på Gartnermarken ble en kjempesuksess.

  • Jan Gunnar Bruvik sørget for god stemning med levende musikk.

Åpnet pub på Gartnermarken:

Nå skåler de på aldershjemmet

En bardisk av paller var det som skulle til for å få opp stemningen.

Beboere på Gartnermarken Omsorg Pluss fikk være med på en overraskende og hyggelig markering av eldredagen. Dagen ble markert med pubkveld hvor det ble servert godt i glassene, som kunne nytes til tonene fra levende musikk.

– Beboerne på Gartnermarken var ikke vanskelig å be. Det ble fullt hus og stormende jubel, rett og slett en kjempesuksess, forteller Solveig E. Holtås, avdelingsleder på Gartnermarken.

Det er aktivitør Anna Hansen, som sammen med andre ildsjeler, har snekret en bardisk på fritiden sin. Bardisken er bygget av paller, og med litt beis, lys og blomster er den blirr riktig flott.

– Bardisken er til og med utstyrt med hjul slik at vi kan ha pub-kvelder på omgang mellom de ulike avdelingene, sier Holtås.

Pubkvelden med noe godt i glasset og levende musikk ble så vellykket at beboerne ønsker seg flere slike kvelder.

– Ildsjelene våre har lovet at de skal arrangere pubkveld hver måned fremover, det synes jeg er helt fantastisk, sier Holtås.

Hun forteller at Gartnermarken har mange ulike tilbud som også seniorer som ikke bor på Gartnermarken kan benytte seg av.

– Vi har mange fine tilbud her som vi gjerne vil at også andre enn de som bor her skal få bruke. Når det gjelder kafeen vår, er det enkel servering. Vi kan ikke konkurrere med kafeer på Oasen i utvalg, men vi kan konkurrere på pris, smiler Holtås.

Hun skryter av dagens suppe med brød som alltid serveres på torsdager, og rekesmørbrødene på onsdagene som ifølge avdelingslederen er fantastisk gode og rimelige.

– På torsdager kan man også delta på trim og kjøpe vaffel eller dagens suppe før man går hjem. Vi synes det er så kjekt med besøk utenfra, det skaper litt ekstra liv og aktivitet her hos oss, så hjertelig velkommen til alle seniorer som har lyst på en god matbit, en god prat, eller litt trim, sier Holtås.

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Gartnermarken omsorgsbolig pluss

Er døgnbemannet og har tilbud om fire måltider daglig.

Det er også tilbud om fellesaktiviteter, blant annet hyggekvelder med underholdning og enkel servering.

Har et velværesenter, og samarbeider med frisør og fotpleier som kommer ukentlig. Det er åpen kafé med enkel servering onsdager og torsdager klokken 11–14.

Består av 58 leiligheter. 22 av disse er spesielt tilrettelagt for personer med demens. Alle boligene er utstyrt med trygghetsalarmer.

Relaterte saker