• Jacob Weidemann ble Fyllingens toppscorer med åtte mål i NM-kvartfinalen. Her fra møtet med Drammen i Framohallen tidligere i høst. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Storseier i kvartfinalen − nå venter oktoberfest

Tre uker etter at FyllingenBergen tapte hjemme mot Bækkelaget, fikk de gule og blå en deilig revansj.

Med en imponerende 37-25-seier borte mot Bækkelaget onsdag er FyllingenBergen klare for semifinalen i cupen. Maktdemonstrasjonen fant sted bare tre og en halv uke etter at nettopp Bækkelaget vant med fire mål i seriekampen i Framohallen.

Den gang var trener Andreas Gjeitrem rasende. Onsdag kunne han konstatere at spillerne hans gjorde nøyaktig som sjefen ville fra start til slutt. Allerede til pause var Fyllingen foran med 20-10.

- Veldig fornøyd

- Dette var sannsynligvis vår beste prestasjon denne sesongen. Vi er solide som kollektiv og samtlige spillere bidrar med en god kamp individuelt også. Det er mye å bygge videre på fremover. Vi står solid bakover og tvinger Bækkelaget dit vi ønsker. Det åpnet opp for en rekke kontringer som vi tok godt vare på. Jeg er rett og slett veldig godt fornøyd med måten vi fremsto på gjennom hele kampen, sier treneren til klubbens nettside.

Nå kan fyllingsdølene glede seg til semifinale mot Haslum hjemme i Framohallen, i utgangspunktet onsdag 13. november. Den andre semien spilles mellom Halden og Elverum.

Neste oppgave for Gjeitrems menn er seriekampen mot Kolstad førstkommende lørdag klokken 15 i Framohallen. Umiddelbart etter oppgjøret mot trønderne blir det oktoberfest med 18-årsgrense i et telt utenfor hallen. Der lokker arrangementssjef Preben Olsen med Goggen fra Stavanger som underholdning.

Trenger poeng

For stemningens skyld bør hjemmefansen ha med seg to poeng over i partyteltet. FyllingenBergen ligger på nedrykkskvalik etter bare én seier på de fem første serierundene.

- Vi må ta med oss det vi var bra på i dag. Men vi vet bedre enn noen andre at ting ikke går av seg selv. Vi trenger å plukke poeng fremover i serien, det må gjerne starte med Kolstad kampen i helgen. De har vært solide sålangt og imponerte sist hjemme mot Elverum. Men hjemme i Framohallen skal vi følge opp sist seier mot ØIF Arendal, sier Gjeitrem.

PS: Også FyllingenBergens juniorer gjør suksess i cupen. Sist uke vant de 32-27 i kvartfinalen hjemme mot Alta. Nå venter Charlottenlund på bortebane i semifinalen.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Relaterte saker