• Rune Bakervik (Ap) svarer Per Kragseth. (Foto: Ann-Kristin Loodtz)

«Byrådet heier på Fyllingsdalen teater!»

«Nettopp derfor gir kommunen en fast årlig støtte til teateret, en støtte som øker til 737.000 kr neste år,» skriver fungerende kulturbyråd Rune Bakervik (Ap).

Per Kragseth tar opp viktige temaer om kulturhus og Fyllingsdalen teater i sitt leserbrev i Sydvesten. Situasjonen rundt kulturhuset (som kommer!) har jeg redegjort for tidligere.

I likhet med Kragseth, så heier dette byrådet på Fyllingsdalen teater.

Nettopp derfor gir kommunen en fast årlig støtte til teateret, en støtte som øker til 737.000 kr neste år.

Det var også derfor vi ga Fyllingsdalen teater en engangsbevilgning på en halv million kroner i fjor, og derfor vi i samarbeid med våre folk i fylkeskommunen fikk til ytterligere støtte også derfra. Dette var en vanskelig tid for Fyllingsdalen Teater, statlig støtte uteble, og vi ønsket å hjelpe dem over kneiken.

I likhet med mange andre ser vi at Fyllingsdalen teater ikke bare er et tilbud til folk i Fyllingsdalen, eller folk i Bergen, men for folk i hele Bergens-regionen. Derfor mener vi fremdeles at staten må komme på banen med midler over statsbudsjettet.

Vi fortsetter å støtte Fyllingsdalen teater, og i disse dager skjer det mye bra arbeid for å få på plass et best mulig kulturhus for nettopp Fyllingsdalen bydel. Nå nærmer det seg!

Av Rune Bakervik (Ap), fungerende kulturbyråd

Relaterte saker