• Julius Antonipillai fikk mange varme gratulasjoner etter prisutdelingen. (Foto: Kim Bøyum)

  • Gleden var stor også blant Antonipillais venner og familie.

  • Antonipillai sammen med Birte Larsen, som fikk kulturprisen for Fyllingsdalen.

  • Mange ville ha en bit og et bilde av vinneren.

Det tamilske miljøet i Bergen i ekstase:

Jublet vilt for Julius

− Jeg kjenner at dette gir meg veldig mye energi, sier en rørt Julius Antonipillai (52) etter å mottatt Laksevåg bydels kulturpris for 2019.

Med blanke øyne og et glis man ikke kan konstruere går Julius Antonipillai fra den ene klemmen til den andre på torget på Oasen. Et par minutter er gått siden han gikk fram for å motta kulturprisen for Laksevåg bydel for 2019. Følelsene er mange, både for ham og de mange som flokker seg rundt ham for å gratulere.

Antonipillai kom til Norge fra Sri Lanka i 1985, og har nesten like lenge jobbet med frivillig kulturarbeid for barn, ungdom og voksne. Siden 1991 har han vært drivkraften bak Radio Tamil Bergen. Nå er det tydelig at mange i det tamilske samfunnet i byen føler at de har vunnet.

− Jeg har ikke jobbet for å få noen pris, men nå kjenner jeg meg svært glad, sier Antonipillai.

− Gud velsigne ham

Under Sydvestens intervju står venner og familie rundt og fotograferer.

− Allerede som barn var jeg veldig interessert i kultur og litteratur, og i tamilske tradisjoner. Jeg kjenner nesten alle tamilier i Bergen. Nå gleder de seg alle, smiler han.

Konen Sahila Antonipillai er en av dem.

− Av og til har jeg klaget litt på at han alltid har så mye å gjøre, og at han er veldig mye borte på kveldene. Han har ofret mye for å arbeide for samfunnet. Gud velsigne ham, sier hun stolt.

Florence Sinnerajah var en av flere i det tamilske miljøet som nominerte Antonipillai til prisen.

− Jeg har kjent ham i over 30 år, men først de siste tre årene har jeg jobbet tett med ham. Først da skjønte jeg hvordan han har brukt sin egen fritid, ikke bare for mange i Norge, men også for mange i Sri Lanka. Det er helt imponerende med tanke på at han selv har familie med kone og to barn.

− Stor opplevelse

− Julius har et godt hjerte, og har gjort veldig mye for andre. Han har vært en brobygger mellom det norske samfunnet og den tamilske kulturen. Derfor er denne prisutdelingen en stor opplevelse for alle i miljøet, sier Sinnerajah.

Det var Lubna Jaffery (Ap), nestleder i bystyrets kulturkomité, som fikk æren av å dele ut prisen til Antonipillai.

− Årets vinner har en lang karriere bak seg og har vært aktiv med musikk og teater for barn, unge og voksne siden 1991. Han er en spennende fyr, en ordentlig ildsjel, som virkelig har stått på for andre i bydelen. Siden han kom til Norge har han tatt et stort ansvar for å formidle sin kunnskap og sitt talent innen musikk, dans og drama til både barn og voksne. Årets vinner har gjort veldig mye, veldig lenge og beskrives som en empatisk og entusiastisk person. Juryen fremhever hans store initiativ og egeninnsats i nærmere 30 år, og hans evne til å videreformidle sine kunster, sa Jaffery.

Prisen består av et diplom og et stipend på 20 000 kroner.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Kulturprisene

Bergen kommune har i lengre tid delt ut kulturpriser. Prisen består av et diplom og et stipend på 20 000 kroner.

Nytt i 2019 er at det tildeles kulturpriser i alle åtte bydeler. Tidligere er det blitt ut delt én pris samlet for bydelene Fyllingsdalen og Laksevåg.

Kulturprisen kan tildeles enkeltpersoner, lag eller organisasjoner som har vist særlig stort engasjement innen amatørkulturlivet, kulturvern, lokalhistorie, eller fysisk og sosialt miljø i bydelen.

Relaterte saker