• Birte Larsen og Strutsegården er utsatt for tyveri. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Dyr fra gården stjålet og drept

Birte Larsen på Strutsegården fikk en ubehagelig overraskelse i morges.

Da hun kom for å ta morgenstellet med dyrene, oppdaget hun at alle kaninburene sto åpne. Syv kaniner og syv marsvin var forsvunnet. Litt etterpå fant hun en høne og en hane som begge var uten hode.

− Hvis noen plutselig kommer hjem med mange kaniner og marsvin, så er det ingen tvil om at de har kommet dit på uærlig vis, sier Larsen til BA, som omtalte saken først.

Selv la Bergen strutsefarm ut følgende melding på sin Facebook-side tirsdag morgen:

Druknet eller slått ihjel

“En trist morgen ubudne gjester har i løpet av natten stjålet alle kaninene og marsvinene våre. Ubudne gjester har i løpet av natten stjålet alle kaninene og marsvinene våre. Denne gangen er det ikke reven for han røyker ikke. Og to av burene er lukket. Skulle du høre om noen som har fått kaninmor med 5 unger. 2 hvite, 2 lysebrune og en grå, en nydelig, drektig, grå lodden dvergvedder. En rosett marsvingutt som er 6 uker, rosett, brun og hvit, en svært hann, en brun hann med et blindt øye. En mørkebrun drektig hunn og to hvite hunner, så ta kontakt på tlf 932 07 536. Eller om du har sett bil og aktivitet nedenfor gården i natt.”

Senere på dagen kom Larsen med denne nedslående beskjeden på Facebook:

“Kan meddele at 6 av kaninene er funnet druknet eller slått ihjel ved drikkevannet. Turgåer fant dem før en stund siden. Jeg har vært med politiet og samlet sammen likene.”

− Lei meg og forbannet

Saken er blitt dekket av en rekke medier. Politioverbetjent Svein Føllesdal ved Bergen vest politistasjon sier til BA at tyveriet etterforskes. Avisen skriver at det ble funnet en sigarettstump ved dyreburene som ikke tilhørte noen på gården. Politiet har tatt den med for undersøkelser.

Larsen ber folk ta kontakt med henne eller politiet dersom de har tips i saken.

En av dem som reagerer, er stortingsrepresentant Silje Hjemdal (Frp) fra Fyllingsdalen, som skriver følgende i en mail til Sydvesten:

− At noen kan ha så lite respekt for det levende liv, er rett og slett tragisk. Jeg blir oppriktig lei meg og forbannet når jeg leser om slike grusomheter. Fyllingsdalen skal være et trygt sted å bo for både mennesker og dyr. Dyrepoliti var noe av det første Frp og jeg fikk på plass da jeg kom inn på Stortinget. Jeg ser virkelig betydningen av dette gjennomslaget nå. Vi må sende et tydelig signal om at grov kriminalitet mot dyr skal etterforskes og straffes, sier Hjemdal.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Relaterte saker