• − Dette er meget trist, fastslo Trond Leganger. (Foto: Kim Bøyum)

  • Leganger sa i forkant av avstemningen på onsdagens FKF-årsmøte at mobiliseringene han så i klubben er «demokratiets svakhet i et idrettslag».

Trekker ut seg, firmaet, datterselskapet og sine venner

Trond Leganger kom med en tydelig avskjedshilsen etter at FK Fyllingsdalens årsmøte hadde stemt ned styrets budsjettforslag.

Det dramatiske ekstraordinære årsmøtet i FK Fyllingsdalen onsdag kveld endte med at hele styret trakk seg med umiddelbar virkning. Årsaken var at medlemmene stemte ned budsjettforslaget for 2020.

En som var like skuffet som styret, var Trond Leganger. Han var den første styrelederen i FKF etter sammenslåingen mellom Fyllingen og Løv-Ham i 2012. De siste årene har han vært leder av kontrollkomiteen. I forkant av avstemningen på onsdagens møte, ba han om å få si noen ord til forsamlingen.

− Jeg er en breddemann, men også en sinnssyk konkurransemann. Jeg er med i FK Fyllingsdalen på grunn av bredden, det har jeg sagt fra dag én av, innledet Leganger.

− Min påstand er at nå har vi noen mobiliseringer. De mobiliseringene er dessverre – det er min personlige oppfatning – demokratiets svakhet i et idrettslag, fortsatte han.

Leganger etterlyste så «en konsekvensanalyse» hos klubbens medlemmer.

− Hva kan skje? Hva skjer når vi går hjem herfra i dag? Hva skjer i morgen? Jeg vet ikke, men jeg vil gjerne påpeke det.

− Veldig mange unge her

Kontrollkomiteens leder var framme ved avslutningen på innlegget:

− Det er på tide at vi står sammen alle sammen, og tenker framover. Jeg ser at det er veldig mange unge her, og jeg vil si til dere alle sammen: Tenk godt gjennom «hvorfor er jeg her?». «Har jeg satt meg godt nok inn i disse tingene?» Min påstand er nei til mange av dere.

Kort tid etter fant avstemningen sted. Resultatet ble 26 mot og 19 for styrets budsjettforslag, og styreleder Kjell Tennfjord erklærte at «sannhetens øyeblikk» var nådd. Styret trakk seg med umiddelbar virkning.

− Ikke riktig måte

Like etter ba Leganger om ordet igjen. Han hadde nå følgende budskap til de frammøtte:

− Dette er meget trist. Jeg står også – sånn at dere er klar over det – for mye av inntektene vi henter inn. Jeg er direktør i Ragn-Sells, som er med og bidrar. Vi har et datterselskap som er med og bidrar, og vi har venner som bidrar. Jeg kommer til å trekke meg fra det. Jeg stiller meg solidarisk med styret.

Blant de 26 som stemte mot styrets budsjettforslag, var mange av spillerne på Fyllingsdalens kvinnelag i 2. divisjon. A-lagsspiller Jeanette Næss Brurås sier til Sydvesten at hun synes det er trist dersom sponsorer som har lagt mye penger i Fyllingsdalen trekker seg.

− Var det en vanskelig vurdering hva dere skulle stemme med tanke på det Leganger sa før avstemningen?

− Nei. Jeg synes ikke det er riktig måte å hente stemmer på. Klubben kommer nok sikkert til å miste masse sponsormidler fra dem som er inne nå, men da må vi ut og hente andre, eventuelt flere, sier Brurås.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Relaterte saker