• Fornøyde barn i Straumsgrend barnehage. (Foto: Liv Mari Høydal)

Straumsgrend barnehage vant 5000 kroner

Barnehagen var en av tre vinnere i Ren hånd-kampanjen.

Helsevernenheten i Bergen kommune har en sertifiseringsordning for god håndhygiene i private og kommunale barnehager i Bergen og syv omegnskommuner.

Dette innebærer at barnehagen gjennomfører et undervisningsopplegg for barn og ansatte, i tillegg til at de må tilfredsstille enkelte krav til utstyr og rutiner. Målet er å minske smittespredning, og dermed redusere sykdom blant barn og ansatte i barnehager.

I år har 90 barnehager sertifisert seg som Ren hånd-barnehager. Tre barnehager ble trukket ut og mottok pengepremie på den internasjonale håndvaskedagen tirsdag 15. oktober. Representanter fra Miljørettet helsevern overrakte premiene og delte ut diplomer. Mens Ytre Arna barnehage fikk mest med 10.000 kroner, fikk Straumsgrend barnehage og Osterøy Gårds- og friluftsbarnehage 5 000 kroner hver.

− Straumsgrend barnehage har hatt et imponerende engasjement rundt håndhygiene. De har blant annet brukt maling for å vise hvordan bakterier og virus spres, og barna har også fått være forskere i et eksperiment.  Her har de tatt på brødskiver med skitne hender og rene hender. Deretter har de studert hvor mye mugg som ble dannet på de to ulike brødskivene. Og for en forskjell det ble mellom der de hadde vasket hendene sine og ikke. Her fikk barna se med egne øyne at håndvask fjerner mikroorganismer, sier Liv Mari Høydal, overingeniør i Miljørettet helsevern.

− Barna har også lært seg en håndvaskesang, fargelagt bakterier og vært vaskesjefer hjemme. Sammen med barna har barnehagen bestemt seg for å bruke premiepengene på en hinderløype for barna, opplyser Høydal.

Relaterte saker