• − Jeg er ikke fremmed i det hele tatt for å komme tilbake som daglig leder, men et nytt styre må ønske det, sier Roy Inge Pettersen. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

− Jeg fikk sjokk da jeg så meldingen fra Mohn

Roy Inge Pettersen sier at mange i FKF fryktet at støtten fra Trond Mohn skulle stanse som følge av det som har skjedd i klubben de siste dagene.

Derfor var det med stor overraskelse han leste torsdagens sak i Sydvesten, der Mohn i en SMS kom med følgende gladmelding til FK Fyllingsdalen: «Klart jeg fortsatt vil støtte, det er jo barn og ungdom som er det viktigste.»

− Jeg fikk sjokk da jeg så meldingen fra Mohn. Og jeg fikk enormt med telefoner fra glade folk i klubben, sier Pettersen, som for en stund tilbake sa opp sin stilling som daglig leder i FKF fordi han var uenig i hvordan styret fordelte klubbens midler.

Årlige gaver

Helt siden FK Fyllingsdalen ble stiftet i 2012 har Trond Mohn bidratt med årlige pengegaver til klubbens daglige drift. De siste årene har han bidratt med over tre millioner kroner årlig. I budsjettforslaget som ble stemt ned på onsdagens årsmøte, hadde styret ført opp 8,76 millioner kroner i totale inntekter i 2020.

− Jeg så ikke for meg at støtten fra Mohn skulle fortsette å komme etter at styret og Trond Leganger (leder i kontrollkomiteen) trakk seg på årsmøtet onsdag. Jeg kjenner ikke Trond Mohn selv, men da jeg leste denne saken, falt bitene på plass for min del. Han er der for barnefotballen og bredden, sier Pettersen.

− Et sjansespill

− Men du og de som tilhører din side i klubben hadde forberedt dere på at det som har skjedd kunne bety at FKF måtte drives videre uten gaver fra Mohn?

− Ja, det som har skjedd, var et sjansespill. Men den sjansen var klubben nødt til å ta. Alle som mente at ting måtte endres, var klare for å brette opp ermene og jobbe. Vi så for oss at det ville bli med veldig begrensede midler. Men så kom meldingen fra Mohn, sier Pettersen.

 

LES OGSÅ (saken fortsetter nedenfor):

Dette sa Kjell Tennfjord før onsdagens årsmøte

Trekker ut seg, firmaet, datterselskapet og sine venner

Denne SMS-en fra Trond Mohn vekker nok oppsikt på Varden

 

Samtidig påpeker han at så lenge ingen formell avtale er inngått, må FKF lage to budsjetter for 2020 – et med og et uten penger fra Mohn.

− Gavene fra Mohn har vært midler som bare kommer, uten at den daglige ledelsen har visst når. Det finnes ingen skriftlig avtale etter det jeg vet, forklarer Pettersen.

− Stiller på flekken

Han utfører fremdeles en del arbeidsoppgaver for FKF i en mindre stilling, blant annet skal han være arrangementsansvarlig for Julecupen i Framohallen i november og desember.

Nå melder han seg klar til å gjeninntre som daglig leder.

− Jeg er ikke fremmed for det i det hele tatt, men et nytt styre må ønske det. Da skal jeg stille på flekken. Vil de ha meg med, er jeg der, sier Pettersen, tydelig oppløftet av de siste dagers hendelser på Varden.

− Har du noe du vil si tilbake til Mohn etter meldingen han kom med torsdag?

− Jeg er ydmyk og rørt. Det er helt vilt. Hadde jeg fått en anledning til å takke ham personlig, hadde jeg stilt umiddelbart, sier Pettersen.

Valgkomiteen i FKF håper å få avholdt et nytt ekstraordinært årsmøte i løpet av tre uker. Der må det blant annet bli valgt et interimstyre som kan sitte fram til det ordinære årsmøtet i mars 2020.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Relaterte saker