• Arne Søvik Larsen med bildet «Gorilla Truck/Scania», som var fysisk utstilt på Manhattan. Larsen flyttet til Laksevåg for to år siden. (Foto: Bo Lehm Nielsen)

  • Dette bildet har Larsen kalt «One Chair». (Foto: Arne Søvik Larsen)

  • I februar 2020 skal Larsen holde soloutstilling i Oslo. Her er fotografiet «Jaguar E-Type ‘69» fra serien «Arts’n’Cars». (Foto: Arne Søvik Larsen)

  • «Waiting Room» med sine skyggedetaljer ble stilt ut i New York Art Gallerysweb-galleri i oktober. (Foto: Arne Søvik Larsen)

Fotograf på Laksevåg la ut bilder på Instagram − endte med utstilling i New York

Fotograf Arne Søvik Larsen på Laksevåg startet en Instagram-konto for å dele sine egne bilder. Kort tid etter hadde fotografiene havnet på utstilling hos New York Art Gallery.

 − Jeg hadde egentlig ikke tenkt å bry meg om det, og så ikke helt poenget, sier Larsen til Sydvesten om da han først ble kontaktet gjennom Instagram med spørsmål om å sende bildene sine til vurdering hos New York Art Gallery.

Men etter litt tenketid og en prat med konen bestemte Larsen, som er bosatt på Laksevåg, seg for å sende inn noen bilder til vurdering. En stund etter fikk han gladnyheten om at hans fotografier skulle stilles ut hos New York Art Gallery. Gjennom hele oktober var to bilder utstilt gjennom et web-galleri og ett i det fysiske galleriet på Manhattan. 

Startet igjen i sommer

Larsens interesse for fotografering ble dyrket da han i 1975 hadde arbeidsuke hos en fotograf på Os, der han kommer fra. Etter dette kjøpte han sitt første kamera, og i mange år var han svært aktiv og deltok på konkurranser i inn- og utland.

Da alt ble veldig digitalt, mistet han interessen noe, men nå har han altså tatt fotograferingen opp igjen. Instagram-kontoen som førte til at Larsen ble kontaktet fra New York, ble startet i sommer.

  − Det er mange dyktige fagfolk på Instagram, fastslår Larsen, som forteller at han alltid har drevet med eksperimentell fotografering og at bildene hans skiller seg ut.

Flere utstillinger

Dette bærer Instragram-kontoen og fotografiene hans preg av.

 − Jeg har alltid vært kreativ og sett ting som ikke andre ser. For meg er et bilde noe som ikke trenger å være sylskarpt, men det er opplevelsen av å se på noe, sier Larsen.

Han er ikke fotograf på heltid, men jobber som tekniker. Samtidig innrømmer han at det hadde vært gøy å satse litt mer på foto enn han gjør i dag. På Instragram går han under navnet @arnesoviklarsen. Foreløpig har han rundt 1400 følgere og nesten 1000 bilder er lastet opp.

I tillegg til utstillingen i New York er noen av fotografiene hans også tilgjengelige i en annen metropol, nemlig hos web-galleriet ArtGallery i London. Dessuten skal Larsen ha soloutstilling hos Galleri Albin Upp i Oslo de to første ukene i februar 2020. Der vil han stille ut en serie han har kalt «Arts´n´Cars».

 

Av

Malin Vedå

malinvedaa@hotmail.com

Kunst på nett

Instagram er en bildedelings-app hvor man deler bilder på sin profil. Instagram er blitt et viktig verktøy for mange når det gjelder markedsføring og flere tjener også penger gjennom sin profil. Man kan også bruke Instagram privat til å dele bilder med venner og familie. 

New York Art Gallery er et kunstgalleri i New York som stiller ut ulik kunst hver måned. De har også eget web-galleri som er knyttet direkte til det fysiske galleriet (newyorkart.com)

Et web-galleri er et internettbasert galleri hvor man kan se og kjøpe bilder og andre kunstvarer. Et web-galleri hører gjerne til et fysisk galleri.

Andre saker