• Leder i FKFs valgkomité Rune Helgesen (stående bak med kryssede armer) sier han ble perpleks da styret, her representert ved styreleder Kjell Tennfjord og medlem Odd B. Hansen, trakk seg under det ekstraordinære årsmøtet sist uke. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

− Det kom totalt uforberedt på oss

Leder i FKFs valgkomité Rune Helgesen sier han var lite kjent med uenighetene i klubben.

For et halvt års tid siden sa han ja til å lede valgkomiteen i FK Fyllingsdalen. Den gang så Rune Helgesen overhodet ikke for seg situasjonen han plutselig befant seg i etter det ekstraordinære årsmøtet i klubben sist uke.

Da hadde hele styret trukket seg etter at medlemmene stemte ned styrets budsjettforslag for 2020.

− Dette kom totalt uforberedt på oss i valgkomiteen. Som lyn fra klar himmel. Jeg var lite kjent med uenighetene i klubben, sier Helgesen til Sydvesten.

For framtiden

Nå bruker han og de to andre i valgkomiteen, Lars Ove Moen og Mona Slinde, svært mye tid på å finne egnede kandidater til et nytt FKF-styre. I første omgang blir det nok et ekstraordinært årsmøte, og medlemmene skal i teorien velge et interimstyre som i første omgang skal sitte fram til den ordinære generalforsamlingen i mars neste år.

Men Helgesen er opptatt av at styret som nå blir valgt, er et styre for framtiden.

− Det er viktig at det er et samlende styre som blir valgt. Med det mener jeg at en tar hensyn til alle grupperinger i klubben, sier Helgesen.

Grovt oppsummert kan man si at styret som trakk seg ønsket å satse relativt tungt på spillerutvikling og A-lag på herresiden, mens de ble felt av dem som mener at barnefotballen og kvinnefotballen i FKF bør få en større del av kaken.

«Haster veldig»

− Betyr det du sier at dere ønsker å legge opp til at styret blir satt sammen av representanter fra begge disse gruppene?

− Jeg vil si fra alle tre: Barnefotballen, satsingslagene og damefotballen. Men dette er det medlemmene som bestemmer. Vi i valgkomiteen jobber bare for å finne kandidater, svarer Helgesen.

Han sier at det ikke er bestemt når det kommende ekstraordinære årsmøtet vil finne sted, men at det trolig vil gå mer enn to uker fra nå. Samtidig slår han fast at det «haster veldig». Klubben befinner seg i en svært spesiell situasjon med verken styre, daglig leder eller trener for A-laget for herrer. Og bare noen få av spillerne på årets 3. divisjonslag har kontrakt videre.

Helgesen avviser å svare på hvem som er aktuelle kandidater til det nye styret. På årsmøtet sist uke ga han forsamlingen beskjed om at han ville bli sittende igjen når møtet var avsluttet. Han ba folk som ønsker å bidra i klubben, om å ta kontakt der og da.

− Var det noen som kom og meldte seg?

− Ja, det var det. Men vi trenger flere, og vi er ute og leter. Vi er veldig positive om flere vil melde seg.

Valgkomiteens leder sier at de vil søke råd hos idrettskretsen for å sikre at alt i forbindelse med det ekstraordinære årsmøtet skal foregå etter gjeldende regler.

− Vi som sitter i valgkomiteen er amatører som gjør det frivillig. Derfor må vi ha hjelp og råd, sier Helgesen.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Relaterte saker