• Runar Bønes (til v.) og fetteren Cato Bønes var meget fornøyd med medaljefangsten for Bønes gårdsmat. (Foto: John T. Pedersen)

Pinnekjøtt-gull til Bønes gårdsmat

Bønes gårdsmat gjorde storeslem under NM i kjøttprodukter.

NM ble arrangert i Oslo torsdag. Bønes gårdsmat tok gull i tre kategorier med sitt urøkte pinnekjøtt, Bønes pinnekjøttpølse og Bønes korv.

- Vi har ikke fått begrunnelsene ennå, men vi vet at gullvinnerne har fått minst 96 av 100 poeng, og at gullet henger høyt. Vi fikk også sølv på hodesylten vår, og bronse på karbonadene våre. Det var kategorier som det ikke ble delt ut mye medaljer i, så vi er veldig fornøyd med det også. Vi er på Gardemoen på vei hjem nå, og vi ser frem til en travel førjulstid, sier Runar Bønes i Bønes gårdsmat.

Mesterskapet arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Dette er en konkurranse hvor fagfolk vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.

I konkurransen i konkurrerer 450-500 produkter fra rundt 50 leverandører om å oppnå NM-titler og medaljer. Det er også påmeldt videregående skoler i skolemesterskap i pølse.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker