• − Vi må ikke glemme de store opplevelsene som herresiden har gitt oss, skriver Kristoffer Bruvik Berg. Slik så det ut på Varden Amfi da FKF møtte Brann i cupen i fjor. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Maktkampen i FK Fyllingsdalen:

«Et uklokt valg»

En kommer ikke unna at det er herresiden som har vært FK Fyllingsdalens flaggskip frem til i dag, skriver Kristoffer Bruvik Berg i dette leserinnlegget.

Det er ikke tvil om at klubben er inne i en kritisk fase når det gjelder seniorherrenes A- og B-lag og satsingslagene. Denne tiden på året er på mange måter den viktigste tiden. Kontrakter skal reforhandles, eventuelle nye spillere skal på plass. Det samme gjelder trenere og støtteapparat. I alle andre klubber er dette et arbeid som er godt i gang og sikkert avsluttet i god tid før nyttår. Alt dette er nå satt på vent i FK Fyllingsdalen. Klubben skal faktisk ha et lag i 3. og 4. divisjon neste år. 3. divisjonslaget er det eneste av klubbens lag i seriesystemet som administreres av Norges Fotballforbund. Om de som fremmet mistillit mot det sittende styre hadde dette i tankene, tviler jeg på.

De som fremmet mistillit mot styret, ville ha en omfordeling av pengene i klubben. Hvordan blir dette signalet oppfattet spesielt på herresiden hos de to seniorlagene og blant satsingslagene. Har de tid til å vente i mange uker på at klubbens nye planer er på plass? For mange av dem er det viktig å avklart sin egen situasjon før sesongen 2020 så fort som mulig.
 

LES OGSÅ (leserinnlegget fortsetter nedenfor):

Leter etter et samlende styre

Styret trakk seg med umiddelbar virkning

Trekker ut seg, firmaet, datterselskapet og sine venner

Denne SMS-en fra Trond Mohn vekker oppsikt på Varden

Åpner for å komme tilbake som daglig leder

Dette sa Kjell Tennfjord før årsmøtet

 

Vi må heller ikke glemme de store opplevelsene som herresiden har gitt oss. Brann, Sogndal og FK Haugesund er blitt utslått i cupen. Cupkamp i 3. runde mot årets seriemester Molde. FK Fyllingsdalen ble norgesmester for juniorer i 2013 da de slo Rosenborg 3-2 på Varden Amfi. Flere av cupkampene ble tv-sendt og satte virkelig FK Fyllingsdalen på kartet.Seier i flere nasjonale og internasjonale turneringer for satsinglagene.

En kommer ikke unna at det er herresiden som har vært klubbens flaggskip frem til i dag. På cupkampene var det tusenvis av tilskuere unge og eldre som viftet med FKF-sjal og vimpler. Det var nok ikke få av de unge spillerne i FKF som så seg selv løpe ut på Varden Amfi i lilla drakt til viktige kamper en gang i fremtiden. Barn skal ha forbilder og drømmer.

Det er blitt referert at det var damesiden og bredden som sto bak mistilliten. Jeg mener disse grupperingene har gjort et uklokt valg.

Av Kristoffer Bruvik Berg (ansatt i administrasjonen i Fyllingen Fotball/FK Fyllingsdalen i perioden 2006−2017)

Relaterte saker