• − Sånn som det er nå, blør klubben. Det er vi smertelig klar over, sier valgkomiteens leder Rune Helgesen (til v.). Her er han i dialog med tidligere styreleder Kjell Tennfjord under årsmøtet 30. oktober. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

− Smertelig klar over at klubben blør

Valgkomiteen i FK Fyllingsdalen nærmer seg å ha klart forslaget til et nytt styre.

Et svært viktig steg på veien er møtet som finner sted på Varden torsdag kveld. Leder i FKFs valgkomité Rune Helgesen sier til Sydvesten at mellom ti og femten personer er kalt inn til møtet.

− Målet er å finne fram til styrekandidater som kan være samlende, og som representerer de ulike interessene i klubben. Vi må få fram et styre som gjør at vi slipper en kampvotering på neste årsmøte. Situasjonen forutsetter at alle er villige til å ta litt og gi litt. Vi får ingen garantier gjennom et slikt møte som vi skal ha i kveld, men noen klare pekepinner på om det vits å prøve, sier Helgesen.

Interessene han snakker om, kan deles inn i “dame”, “bredde” og “satsingslag (for gutter/menn)”, der de to førstnevnte langt på vei har sammenfallende interesser.

− Har dere klart et utkast til nytt styre, som dere vil presentere på kveldens møte?

− Vi nærmer oss selvfølgelig. Men om det blir i kveld, er ikke sikkert, sier Helgesen.

Bekrefter at de stiller

Noen av dem som er kalt inn til kveldens møte, er aktuelle kandidater til et nytt styre, andre ikke. Valgkomiteens leder vil selv ikke nevne navn, men Sydvesten har snakket med flere som bekrefter at de vil stille.

− Jeg vil ikke uttale meg før etter møtet, sier Kjetil Børnes, som tidligere har spilt for både Fyllingen og Løv-Ham, og nå har barn både i barne- og ungdomsfotballen i FKF.

− Jeg vil få unna møtet før jeg vil uttale meg om noe som helst, sier Bjørn Magne Lien.

− Jeg vet ikke om jeg vil uttale meg. Grunnen til at jeg stiller, er at jeg vil beholde klubben, sier Espen Johannesen.

− Mange rykter

Både Lien og Johannesen har tilknytning til barnefotballen gjennom et gutter 12-lag. Johannesen har tidligere vært ansatt på arrangementssiden, og har også sittet i barnefotballens sportslige utvalg.

 

LES OGSÅ (artikkelen fortsetter nedenfor):

Derfor kan kalenderen avgjøre FKF-maktkampen

- Et uklokt valg

Leter etter et samlende styre

Styret trakk seg med umiddelbar virkning

Trekker ut seg, firmaet, datterselskapet og sine venner

Denne SMS-en fra Trond Mohn vekker oppsikt på Varden

Åpner for å komme tilbake som daglig leder

Dette sa Kjell Tennfjord før årsmøtet

 

Litt mer snakkesalig er Audun Dalland. Han er kontaktperson for satsingslaget for gutter født i 2004, i tillegg til at han er involvert som far på jenter 2005 og jenter 2008. Dalland sier at han stiller på kveldens møte for å bidra med fakta rundt det andre måtte lure på. Det er ingen hemmelighet at satsingen rundt gutter 2004-laget i FKF er et meget sentralt punkt i konflikten som splitter klubben.

− Jeg registrerer at det er mange rykter både i “bygden” og sosiale medier. Hvis folk lurer på noe, synes jeg det er fint om de spør dem som er engasjert. Når en skal samarbeide, er det viktig at fakta ligger til grunn. Klubben har havnet i en vanskelig posisisjon. Jeg synes det er unødvendig at det skal være uenighet rundt disse tingene, og håper at vi klarer å komme til enighet, sier Dalland.

Mobilisering

Ann-Kristin Nilsen var relativt ferskt medlem i styret som trakk seg 30. oktober, og er nå invitert til kveldens møte. På spørsmål fra Sydvesten om hun kan bekrefte at det er aktuelt for henne å stille som kandidat til det nye styret, skriver hun følgende:

“Det er for tidlig for meg å svare bekreftende på det. Jeg kan imidlertid bekrefte at jeg skal på møtet.”

Også Camilla Hovden, spillende trener for Fyllingsdalens andrelag i 3. divisjon, er nevnt som en kandidat til det nye styret. Hun skriver i en tekstmelding til Sydvesten at hun er på jobbreise og at det passer dårlig å besvare spørsmål.

Som Sydvesten skrev tidligere torsdag, pågår det for tiden en mobilisering av nye medlemmer i flere leirer på Varden. Rune Helgesen sier at han ikke kjenner til dette utenom at han “har hørt rykter”.

− Jeg håper alle som viser interesse for klubben, støtter vår tanke om å få et samlende styre, sier lederen for valgkomiteen.

− Stoler du på at det er det de vil?

− Jeg har ingen alternativer, svarer Helgesen.

− Klubben blør

Han understreker at klubben i forbindelse med det neste ekstraordinære årsmøtet kommer til å være veldig nøye med at alle regler blir fulgt til punkt og prikke. Valgkomiteen har søkt råd og støtte hos idrettskretsen, og det kan også bli aktuelt å be representanter fra idrettskretsen om å være til stede ved det neste årsmøtet.

Helgesen erkjenner at situasjonen FKF befinner seg i, gjør at valgkomiteen har “et voldsomt tidspress” på seg.

− Sånn som det er nå, blør klubben. Det er vi smertelig klar over, sier Helgesen.

FK Fyllingsdalen har i dag verken styre, daglig leder eller trener for herrenes A-lag.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Relaterte saker