• Trond Leganger gikk ikke stille i dørene sist årsmøte. Nå er han innstilt som ny styreleder i FKF. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Diskuterte Legangers opptreden før innstillingen

Lars Ove Moen utdyper hvordan valgkomiteen kom fram til å innstille Trond Leganger som ny styreleder i FK Fyllingsdalen.

Fredag formiddag kom valgkomiteen i FK Fyllingsdalen med sin innstilling til nytt styre. Den største nyheten er at Trond Leganger er kandidat til å bli klubbens nye styreleder. Styret skal velges på et ekstraordinært årsmøte 4. desember.

Leganger var FKFs første styreleder etter sammenslåingen mellom Fyllingen og Løv-Ham i 2012, og har lang erfaring fra næringslivet. Samtidig er det bare litt over tre uker siden han på årsmøtet 30. oktober trakk seg fra vervet han hadde som leder i klubbens kontrollkomité.

Den gang grep Leganger ordet to ganger, før og etter budsjettavstemningen som førte til at styret trakk seg.

− Det er på tide at vi står sammen alle sammen, og tenker framover. Jeg ser at det er veldig mange unge her, og jeg vil si til dere alle sammen: Tenk godt gjennom «hvorfor er jeg her?». «Har jeg satt meg godt nok inn i disse tingene?» Min påstand er nei til mange av dere, sa Leganger før avstemningen.

 

LES OGSÅ (artikkelen fortsetter nedenfor):

Denne mannen er innstilt som ny styreleder i FKF

En måned med maktkamp i FKF

Disse var til stede da FKFs framtid ble diskutert

− Smertelig klar over at klubben blør

Derfor kan kalenderen avgjøre FKF-maktkampen

- Et uklokt valg

 

Etter at avstemningen hadde gått mot Legangers ønske, ba han igjen om å få si noen ord:

− Dette er meget trist. Jeg står også – sånn at dere er klar over det – for mye av inntektene vi henter inn. Jeg er direktør i Ragn-Sells, som er med og bidrar. Vi har et datterselskap som er med og bidrar, og vi har venner som bidrar. Jeg kommer til å trekke meg fra det. Jeg stiller meg solidarisk med styret, sa han da.

 Har vært berørt

Sydvesten har fredag gjort gjentatte forsøk på å nå Trond Leganger, men han har foreløpig ikke svart. Til BA uttaler han at han ønsker å forene klubben.

− Jeg ble spurt om jeg kan tenke meg å være med og forsøke å være samlende, for jeg er ikke farget av bredde, satsing, dame eller noe som helst. Det viktige er ungene i FK Fyllingsdalen, aktiviteten og klubben, sier Leganger til avisen.

Valgkomiteen i FKF består av leder Rune Helgesen og de to medlemmene Mona Slinde og Lars Ove Moen. Sistnevnte uttaler seg til Sydvesten på vegne av komiteen.

− Kan du utdype hvorfor dere har gått for Trond Leganger som styrelederkandidat?

− Bakgrunnen for innstillingen til styre er at vi ønsker noen som samler klubben. Det er viktig med en leder med ledererfaring, sier Moen.

− Hva har skjedd fra da Leganger trakk seg på den måten han gjorde og fram til i dag?

− Det som skjedde på sist årsmøte, har helt klart vært berørt og diskutert mellom kandidatene til nytt styre. Men mest har det vært veldig gode diskusjoner om sak og klubbens framtid. Det har gått på hva som er viktig framover, og ikke så mye på hva som er sagt og gjort i fortiden.

− Frykter dere at Legangers opptreden sist kan bli brukt mot ham nå?

− Det har jeg ikke lyst å kommentere, sier Moen.

Vil unngå kampvotering

Han er derimot opptatt av å understreke at kandidatene stiller til valg under forutsetning av at sammensetningen blir som foreslått av valgkomiteen.

− Dette er veldig viktig, og noe det er full enighet om. Dette er fordi at det skal være et samlende styre som hele klubben kan stille seg bak. Begynner man å plukke på styret som er innstilt, tar man vekk grunnideen med denne sammensetningen.

 

LES OGSÅ (artikkelen fortsetter nedenfor):

Leter etter et samlende styre

Styret trakk seg med umiddelbar virkning

Trekker ut seg, firmaet, datterselskapet og sine venner

Denne SMS-en fra Trond Mohn vekker oppsikt på Varden

Åpner for å komme tilbake som daglig leder

Dette sa Kjell Tennfjord før årsmøtet

 

Sydvesten fortalte sist uke om at FKF har opplevd en plutselig vekst i nye medlemmer den siste tiden. Ulike leirer i klubben har mobilisert for å rekruttere folk som blir stemmeberettige én måned etter innmelding.

− Med tanke på mobiliseringen som har funnet sted, tror dere i valgkomiteen at denne innstillingen fører til at man unngår benkeforslag og kampvotering?

− Jeg kan ikke kommentere det med mobilisering, men registrerer at det snakkes og skrives om. Vi håper og tror at styret vi har innstilt reflekterer interessene i klubben samlet, og at risikoen for en kampvotering er liten, sier Moen.

På spørsmål fra BA bekrefter Leganger at det er et absolutt krav at hele styret velges inn.

− Ja. Vi vil ikke ha mer støy. Nå må vi få på plass tingene så vi får en administrasjon og et fungerende styre, sier Leganger.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Relaterte saker