• – Velkommen til en konsert som skreller ned til selve kjernen i julens mysterium, sier Kristin Milde. (Foto: Privat).

Årets første julekonsert i Olsvik kirke

Olsvik kirke ønsker velkommen til årets første julekonsert med artisten Kristin Minde. Konserten spilles i morgen kveld, 28. november, klokken 1800.

Minde er aktuell med det nye albumet «Vinterrosen». Hun oppfordrer folk til å senke skuldrene litt i julestresset.

Senk skuldrene

– Stopp opp i julestresset og bytt ut uro med senkede skuldre og hvilepuls, oppfordrer Kristin Milde. 

Artisten lover en konsert som med ekte, nedstrippede a kapella julesanger, drivende spilleglede på gitar, kontrabass, flygel.

– Og korsanger som bare julen innbyr til, sier Kristin.

Hun kombinerer sine egne julesanger med kjente juleklassikere i særegne tolkninger. Røttene er hentet fra den norske folkemusikktradisjon, med utgangspunkt i den rike lokale folkemusikken rundt Bergen og Nordhordland, 

– Jeg henter også musikk fra den engelske Carol-tradisjonen, der jeg har oversatt tekstene til norsk, forteller Kristin.

Med seg på kveldens konsert har hun Espen Tappel på gitarer og Andreas Haga på kontrabass, i tillegg vil gode lokale musikalske krefter delta. 

Dette er en konsert som publikum blir invitert til å være med å synge de kjente sangene sammen med oss. Det er fint å synge juletiden inn sammen, mener Kristin.

Listet på NRK

Sangen «Vinterrosen» er listet på NRK Hordaland, så det er en sang vi garantert vil høre mye til i løpet av denne julen.

Albumet «Vinterrosen» består av tolv kjente og mindre kjente salmer, folketoner og egenkomponerte sanger laget av Kristin Minde. Tittelkuttet «Vinterrosen» er en nyskrevet sang av Kristin.
Platen er spilt inn i Vestre Aker kirke i Oslo. 

– Hele platen ble spilt inn på en uke som et dogmeprosjekt, der så godt som alt er spilt inn live. I løpet av en uke skjedde alt; musikere, sanger, kor, alt var gjort i løpet av en intens og inspirerende uke, sier Kristin. 

Hun forteller at det er en prosess hvor hun måtte gi litt slipp på følelsen av kontroll.

– Det er jo en prosess hvor en gjør seg selv litt sårbar, ved å måtte gi litt slipp på den kontrollen en har når innspillingen gjøres i et studio. Men på denne måten følte vi at vi klare å skape noe ekte og skjørt. Vi håper at man kan få følelsen av å sitte i et kirkerom når man hører på dette albumet. Og at det kan være med å gi ro inn i juletiden, sier Kristin.

Tittellåten «Vinterrosen» handler om en rose som blomstrer, selv om det er blitt vinter.

– På et dypere plan så handler sangen om håp. I den mørkeste tiden på året, så feirer vi jul. Julen er en tid som mange har gode minner og assosiasjoner til, men slett ikke alle. Jeg har selv sunget i Bergen fengsel flere julekvelder, og møtt mange som ikke har gode minner fra julen gjennom mitt arbeid i Kirkens bymisjon. Men håpet er kraftfullt, og kan spre lys selv inn i det mørkeste mørke, mener Kristin.

Konserten starter klokken 1800, i morgen 28. november.

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Medvirkende

Kristin Minde - sang og piano

Espen Tappel - gitarer

Andreas Haga - kontrabass

Erlend Viken - hardingfele

Olsvik AllStars (tidligere TenSingere) - koring
Olsvik Tweenies

Barnekoret Shine

Smilkollektivet

Relaterte saker