• Materiellet i Omvendt Julekalender er i utgangspunktet bygget opp etter kunnskapsmål i norske skolers læreplan, og passer bra for barn i og nær barneskolealder. (Foto: SOS-barnebyer)

Omvendt julekalender er blitt en hit

Tusenvis av elever i Hordaland deltar på en litt annerledes julekalender i år.

Omvendt julekalender flytter fokuset fra å få til å gi i førjulstiden. I SOS-barnebyer sin omvendte julekalender får barn og ungdom et innblikk i andre barns hverdag. Både skoleklasser og familier kan melde seg på.

– Omvendt julekalender gir en meningsfylt juletid, mener Bente Lier generalsekretær i SOS-barnebyer. 

Tusenvis av elever i Hordaland deltar på en litt annerledes julekalender i år. I SOS-barnebyers omvendte julekalender åpnes daglig en kalenderluke med en liten film der elevene får bli med på reise for å besøke barn i ulike deler av verden. Samtidig samler elevene inn penger så flere barn skal få en trygg oppvekst.

– Vi ser at elevene har stor glede av både å lære om barns hverdag andre steder i verden, og ikke minst kunne bidra til at barn som dem selv får det bedre. Vi er enormt imponert over engasjementet i Hordaland, sier Lier. 

SOS-barnebyers omvendte julekalender har ulike versjoner, tilpasset barneskoler, ungdomstrinnene og videregående nivå.

Filmene som slippes hver dag er ment å være et vindu mot verden, og en åpning for gode samtaler som gir innsikt og forståelse for andre barns hverdag rundt om i verden.

Påmeldingen er i gang, og allerede tirsdag denne uken var over 36 000 elever påmeldt over hele landet. 

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Omvendt julekalender

Mellom 50.000 og 60.000 elever deltar hvert år på SOS-barnebyers omvendte julekalender.

Hver dag før jul åpnes en kalenderluke med en liten film der elevene får bli med på reise for å besøke barn i ulike deler av verden. Samtidig samler elevene inn penger så flere barn skal få en trygg oppvekst.

Siden 2008 har nesten tusen skoler over hele landet samlet inn nær 20 millioner kroner til SOS-barnebyers arbeid.

Relaterte saker