• Gullstølstunet trenger flere besøksvenner til sine beboere. Disse tre tar mer enn gjerne i mot flere som ønsker å gi eldre en mer aktiv og bedre hverdag. Fra venstreCamilla Torgersen, Birgitta Selle og Stine Lampe. (Foto: Privat).

Gi en gave, bli besøksvenn

Oppfordringen kommer fra «Vårt Bønes», som er kontaktutvalg for Bønes, Kråkenes og Straumsgrend.

Utvalget jobber for et trygt og godt bomiljø. Nå slår de et slag for at flere av beboerne på Gullstøltunet skal få en besøksvenn.

– Å gi en gave i form av å bli besøksvenn, er en fin og nyttig gave å gi, sier Gunnar Ramsdal, leder i Vårt Bønes.

Mange sykehjem og eldreinstitusjoner har knyttet til seg besøksvenner som bidrar til å gjøre hverdagen lettere for de eldre. Aleneboende eldre kan også ha besøksvenner. Besøksvennene er frivillige som vil gjøre noe hyggelig sammen med de eldre; gå tur, ta en kopp kaffe, samtale, spille spill eller hjelpe til på ulike arrangementer og aktiviteter. 

Gullstøltunet sykehjem, aktivitetssenter og omsorgsboliger er ett av sykehjemmene som har besøksvenner, men har behov for flere besøksvenner, turvenner og frivillige til ulike arrangementer. 

– Julehøytiden står for døren, det er en tid som er ekstra vanskelig for mange eldre. Å gi deg selv og noen som trenger det en gave som varmer, gleder og varer lenge, er kanskje en god ide? Å bli besøksvenn er garantert en gave som blir godt mottatt, sier Ramsdal.

Det kreves ingen spesielle kvalifikasjoner for å bli besøksvenn, alle som ønsker å bidra noen timer i måneden til at eldre kan få en mer aktiv og bedre hverdag, kan melde seg som besøksvenn. De må så gjennomføre et tre timers kurs arrangert av Bergen Kommune og Bergen Røde Kors, underskrive en taushetserklæring, og ha en samtale med en frivillighetskoordinator. 

Gullstøltunet sykehjem har 90 beboere og eget aktivitetssenter for hjemmeboende eldre. Sør for sykehjemmet ligger Gullstøltunet omsorgsboliger med 22 leiligheter. 

For mer informasjon, eller om du vil melde deg som besøksvenn, kan du kontakte: Aktivitets- og frivillighetskoordinator Camilla Torgersen (sykehjemmet) på telefon 9264 7675, teamleder Birgitta Selle (aktivitetssenter og omsorgsboliger) mobil 9172 4321. Aktivitetskoordinator for hjemmebaserte tjenester i kommunen, Stine Lampe kan også kontaktes på telefon 4081 6121. 

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Relaterte saker