• Rektor Lill Presttun Hindenes er lei seg etter at noen har brutt seg inn og gjort hærverk på Lyshovden skole. (Foto: Kim Bøyum)

  • Renholder Hilde Aadland oppdaget innbruddet da hun kom på jobb klokken seks tirsdag morgen.

− Veldig trist at noen vil ødelegge for andre

Innbrudd på Lyshovden skole.

Renholderne ved Lyshovden oppveksttun fikk en trasig start på dagen tirsdag. Da Hilde Aadland og kollegaen kom klokken 06.00, oppdaget de at det var gjort innbrudd på skolen.

− Vi ble sjokkerte og redde. Vi visste ikke om det fortsatt var noen her. Og det var veldig mørkt. Vi ringte rektor, som igjen ringte politiet. De kom etter bare fem-ti minutter, sier Aadland.

Da Sydvesten var innom skolen i ti-tiden tirsdag formiddag, sto hun og vasket vekk rødmaling som er sprutet utover veggen i det ene klasserommet. Rektor Lill Presttun Hindenes forteller at en tredjeklasse flyttet inn i dette klasserommet mandag.

− Det gjør det ekstra trist. De hadde jobbet med å klargjøre rommet og hengt ting opp på veggene. For barn på den alderen betyr sånt veldig mye, sier Hindenes.

− Det er veldig trist at noen vil ødelegge for andre. Elevene er glade i skolen sin. Dette ser veldig bevisst ut, og det skaker opp folk.

De som står bak innbruddet og hærverket, har knust ruten på en dør og stukket hånden inn for å skru om låsen. I garderobegangen innenfor var glasskår blandet med klær som var revet ned. Det ser også ut som om det er tatt en pc, samt noen utstoppede dyr som sto i skap i gangen. Fremdeles har ikke skolen full oversikt over hva som er tatt.

− Det så veldig voldsomt ut da vi kom på jobb, fastslår Hindenes.

Hun sier at barnehagen ved Lyshovden oppveksttun hadde personalmøte mellom klokken 17 og 21 mandag, uten at noen merket noe uvanlig. Derfor antar rektoren at innbruddet har skjedd mellom klokken 21 mandag og 06 tirsdag.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker