• Stemningen er lystig når Aylin Erpolat lar seg behandle av klassevenninnene Selam Johannes (til v.) og Fatha Harir Kadar. Helse og oppvekst-elevene har allerede fått pusset opp sin avdeling på Fyllingsdalen videregående skole. (Foto: Kim Bøyum)

  • Ved den gamle hovedinngangen er det nå byggeområde. 

  • Både kantinekjøkkenet og undervisningskjøkkenet er flunkende nytt, forteller rektor Karen Kristine Rasmussen fornøyd.

  • Denne pasientdukken både hoster og snakker.

Pusser opp skolen for 60 millioner

Fyllingsdalen videregående skole skal framstå som ny når høsten kommer.

Det sier rektor Karen Kristine Rasmussen mens hun entusiastisk viser Sydvesten rundt på skolen. Noen av rommene står klare, mens andre steder gjenstår veldig mye arbeid.

Elevene på helse og omsorg nyter allerede godt av nye og friske lokaler. Mens de fleste på skolen har gått hjem for å spise middag, forbereder en gjeng blide jenter seg til prøveeksamen i helsearbeiderfaget.

− Vi fikk oppgaven i dag. Nå har vi to dager å øve oss på, forklarer Aylin Erpolat (17), Fatha Harir Kadar (17) og Selam Johannes (18).

Hostende dukke

Aylin har lagt seg ned på sengen for å spille pasient, mens de to andre skal stelle henne. I rommet ved siden av har en annen pasient lagt seg til ro for dagen: Skolen har investert i en supermoderne pasientdukke som både kan snakke, utsondre væsker, blunke, hoste, måles blodtrykk på og mye mer.

Dukken blir for krydder å regne når skolen nå moderniseres og pusses opp. Rundt 60 millioner kroner har fylket satt av til oppgraderingen. Dette er noen av de viktigste tiltakene:

De fleste klasserom får nye gulv, tak og vegger.

Nytt kantinekjøkken og undervisningskjøkken.

Nytt praksisrom og omsorgsbolig til opplæring for helse og oppvekst-elevene.

Nytt lokale til tilrettelagt undervisning (arbeidstrening og hverdagstrening), som Fyllingsdalen overtar fra Laksevåg videregående skole.

Nytt aktivitetsrom/treningsrom og nye toaletter og garderober.

Nytt øvingsrom.

Lysere omgivelser

Totalt sett vil oppgraderingene utgjøre en stor forskjell, tror rektor Rasmussen.

− Jeg merker at det skjer noe med elevene. Nye toaletter gjør at de blir tryggere. Lysere og nye vegger gjør at de trives bedre. Man blir litt oppløftet i stedet for litt trykket ned av det oransje og brune som har omgitt oss fram til nå. Jeg tror læringsutbyttet blir bedre når en har det fint rundt seg, sier Rasmussen.

Arbeidet vil pågå gjennom våren. Når skolen starter opp igjen etter sommerferien, skal alt være klart.

− Det er alltid utfordringer med bråk, rot og støv i en ombyggingsprosess. Jeg er glad lærerne tåler litt, sier Rasmussen.

 

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Relaterte saker