• Hos Obs Vestkanten er de ansatte sikre på at kundene vil sette pris på den nye løsningen for betalingen av varer.  Fra venstre Cornelie Falck, Andreas Henriksen, Phillip Mikalsen, Jostein Straume (varehussjef) og Silje Morais. (Foto: Coop).

Nå kan du scanne varene med mobilen

– Etter halvannet år med utvikling og testing, kan endelig Coops kunder bruke mobilen til å scanne og betale for varene mens de handler her på Obs Vestkanten, forteller varehussjef Jostein Straume.

ShopExpress ble lansert hos Obs Vestkanten og alle landets øvrige Obs-varehus i forrige uke.

Skal gjøre betalingen enklere

 Coop er dermed den første norske dagligvareaktør som tilbyr kundene å scanne varer med mobilen. Hos Obs Vestkantengleder  varehussjefen seg over å kunne  lansere løsningen for kundene. 

– Vi er stolte over å endelig kunne tilby våre kunder, som også er våre medeiere, muligheten til å gjøre handle- og betalingsopplevelsen enda enklere, sier Jostein Straume, varehussjef i Obs Vestkanten.

Sammen med IT-selskapet Datema har Coop brukt halvannet år på utvikling og brukertesting, der Coops egne ansatte på Obs Haugenstua i Oslo har vært brukere av løsningen siden i fjor høst. Nå er den klar for å lanseres i Obs Vestkanten, og alle de øvrige Obs-varehusene i landet. 

Legg varene rett i vesken

Helt konkret går løsningen ut på at kundene, mens de går rundt i butikken, kan bruke sin egen mobiltelefon til å scanne varene de ønsker å kjøpe, for deretter å putte varene rett ned i medbragt veske eller handlenett. Når alle varene man ønsker å kjøpe er scannet, betaler man varene i kassen eller ved hjelp av Coops mobilbetaling Coopay.

Kundene våre setter stadig større krav til sømløse kundeopplevelser i butikk. Shop Express, selvbetjente kasser, og nå muligheten for å scanne varer med mobil, gjør at kundene vil kunne få en smidigere handleopplevelse med mindre kø, sier Straume.

For å kunne scanne varer med mobilen må appen ShopExpress lastes ned i Apple Store eller Google Play.

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Relaterte saker