• Fyllingens Kenneth Carpenter hedret den avdøde basketlegenden Kobe Bryant ved å stille med nummer 24 og «Mamba» (Bryants kallenavn) på ryggen. (Alle foto: Marius Eriksen Hellesøy)

  • Nikola Vasojevic ble Frøyas toppscorer med 23 poeng.

  • Ognjen Nisavic har en fortid i Fyllingen. Lørdag hjalp han Frøya til seier i lokaloppgjøret.

  • Fyllingens Kenneth Carpenter er en av ligaens største stjerner. Selv om det ble tap denne gang, ble Carpenter kampens toppscorer med 30 poeng.

Hedret Kobe Bryant i dramatisk lokaloppgjør

Det sto verken på spenningen eller underholdningen da Frøya slo gjestene fra Fyllingen 91-81 i lørdagens lokaloppgjør.

Frøya og Fyllingen møttes foran 322 tilskuere på Melkeplassen lørdag. Sydvesten har tidligere skrevet om et labert publikumsoppmøte hos begge lag, men denne gang stilte virkelig både hjemme- og bortefansen opp.

Fyllingen ligger øverst på tabellen av lagene, og så lenge ut til å ha en viss kontroll på kampen. Etter tre perioder ledet bortelaget med seks poeng, men en imponerende snuoperasjon av Frøya snudde alt i siste periode.

De gule traff på fem trepoengere på rad, og plutselig var Fyllingens ledelse historie. Til slutt endte det 91-81 til vertene. Frøyas Ognjen Nisavic er uansett kritisk til det laget hans presterte de 30 første minuttene.

− Vi spilte ikke i nærheten av nivået vi har vært på i det siste. Vi hadde god treffsikkerhet på skuddene, men var ikke aggressive nok, og laget fant ikke rytmen. Dette var ikke en av våre beste kamper, men det gjør seieren enda viktigere. Det er greit å vite at vi vinner viktige kamper, selv på dager som kunne vært bedre, sier Nisavic.

Høy treffprosent

Lagkamerat Armani «Flash» Flannigan er enig med Nisavic og sier at den første halvtimen var veldig tøff. Han trekker frem at Fyllingens Kenneth Carpenter er en fryktet spiller, og at han måtte passes bedre på i siste del av kampen.

− Frøya er et godt lag, så å bli respektert av dem føles bra. Det viser at tiden jeg legger ned for å bli god, betaler seg, sier Carpenter diplomatisk etter tapet.

Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye sier at det var en tøff fysisk kamp, men at de hadde god kontroll på kampen ut tredje periode.

− Frøya gjorde en meget god fjerde periode med en imponerende høy treffprosent fra treeren, noe som gjorde at de velfortjent vant kampen, sier treneren, som for øvrig stilte i Los Angeles Lakers-drakt med nummer 24 på ryggen.

Hedret legende

Det var flere enn Ndiaye som tenkte på den amerikanske basketlegenden Kobe Bryant lørdag. Som kjent døde Bryant sammen med sin 13 år gamle datter og syv andre personer i en helikopterulykke i California forrige helg. Bryant ble hedret med applaus fra spillere, trenere og tilskuere da kampen startet.

− Min far er en stor Lakers-fan, og var en stor Kobe-fan. Da jeg vokste opp, så jeg mye på når han spilte. Jeg ble selv en fan, sier Kenneth Carpenter som selv spilte med nummer 24 og navnet «Mamba» på ryggen.

Han forklarer videre at etter hvert som han ble eldre, forsto han hvor hardt Bryant hadde jobbet for å bli den spilleren han var, og hvor hardt han hadde jobbet for å oppnå det han klarte.

− Kobe inspirerte meg mye og jeg har den dypeste respekten for han, sier Carpenter, kampens toppscorer med 30 poeng.

Sluttspill

Både Frøya og Fyllingen står nå med 22 spilte kamper i årets serie. Fyllingen ligger på andreplass, med 32 poeng, mens Frøya ligger likt med Bærum på tredjeplass med 28 poeng. Det gjenstår kun fem kamper av grunnserien for begge lag, så venter sluttspillet.

− Jeg tror sluttspillet i år vil være det jevneste siden jeg begynte i Frøya, og at hvem som helst med en god dag kan overraske og vinne. Vi tenker ikke så langt frem, vi kommer til å ta én kamp om gangen og prøve å vinne den neste kampen og se hvor det tar oss, sier Nisavic.

− Vi tror på hverandre og treneren, vi er alle kapteiner for vår egen skjebne, avslutter lagkamerat Flannigan.

Ett lag ser imidlertid svært vanskelig å slå i norsk basket i år. Kongsberg Miners sikret seriemesterskapet i helgen etter å ha vunnet 22 av 22 kamper!

Av

Marius Hellesøy

marius.hellesoy@gmail.com

KAMPFAKTA

Frøya - Fyllingen 91-81 (20-24, 25-22, 17-22, 29-13)

BLNO menn, Frøya Arena

Tilskuere: 322

Frøya: Nikola Vasojevic 23, Arne Ingebrigtsen 20, Ognjen Nisavic 18, Ulrik A. Stranger-Johannessen 12, Armani Flannigan 10, Haakon Lohne Heradstveit 6, Daniel Alsaker Sandven 2.

Fyllingen: Kenneth Carpenter 30, Magne Rommetveit Fivelstad 26, Edvard Aamot Kristiansen 8, Evan Harris 8, Christian Mikkelsen Skagen 4, Karl Otabor 3, Vilnius Sumskis 2

Relaterte saker