• Den nye uteplassen ved MO-senteret på Damsgård har flere mangler. (Foto: Kim Bøyum)

Feil og mangler på uteplassen ved MO-senteret

− Mye av konstruksjonen er feil, sier spesialrådgiver Marit Grung i Bergen kommune til Klassekampen.

For tre uker siden åpnet den nye «Uteplassen» ved MO Gyldenrpris (tidligere Strax-huset). Kommunen har brukt 14,5 millioner kroner på rustiltaket, som ifølge kommunen selv skal gi rusavhengige et trygt oppholdssted i ly fra vind og vær.

Mandag kunne imidlertid Klassekampen fortelle om flere feil og mangler ved den nye uteplassen. Det lekker fra taket, veggplankene er montert på skrå slik at det blåser og regner rett igjennom og gulvet har riller slik at brukere er redde for å miste dop og penger. Rusmiljøet var aldri involvert i utformingen av uteplassen.

Videre mangler rullestolankomst, der er ingen askebeger, ingen rømingsveier og bossbøttene tar inn vann. Og lyskasterne er så svake at ansatte ikke gjennomfører tilsyn på kveldstid. Ifølge Klassekampen er det blodflekker og brukerrester på bordflatene.

Spesialrådgiver Marit Grung i byrådsavdelingen for arbeid, sosial og bolig hadde ansvaret for planleggingen av uteplassen. Hun uttaler følgende til Klassekampen:

– Vi har ikke samarbeidet godt nok internt i kommunen og burde involvert de som jobber tett på miljøet. Mye av konstruksjonen er feil, sier Grung.

Hun har bedt om en rekke strakstiltak fra Etat for bygg og eiendom, og forsikrer overfor avisen at kommunen skal rydde opp.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker